of 61441 LinkedIn

Staphorst populair bij ambtenaar

De wervingscampagne van de gemeente Staphorst moet uitmuntend zijn geweest. Ondanks bezuinigingen zijn er toch een aantal vacatures opengesteld, omdat de gemeente anders ‘haar bestaande en wettelijke taken niet kan uitvoeren’.

De wervingscampagne van de gemeente Staphorst moet uitmuntend zijn geweest, want op de dertien openstaande vacatures kwamen maar liefst 230 reacties. 

Bezuinigen
Vorig jaar voelde de gemeenteraad van Staphorst er voor het vaststellen van de begroting nog niets voor om meer ambtenaren aan te nemen, omdat de gemeente bijna 5 miljoen euro moet bezuinigen. In de zomernota had het college voorgesteld 25 extra ambtenaren aan te nemen, omdat zij door knelpunten in de huidige formatie ‘haar bestaande en wettelijke taken niet kan uitvoeren’. Omdat het college veel moeite had de begroting sluitend te krijgen en inkomsten uit de algemene uitkering tegenvielen had het de doelstelling verlaagd naar dertien nieuwe ambtenaren. ‘We hebben meer menskracht nodig om alle ambities uit het coalitieakkoord uit te voeren.

Ozb-verhoging
Staphorst is volop in ontwikkeling’, aldus wethouder financiën Lucas Mulder in De Stentor. Die trekken wel een wissel op de gemeentelijke schatkist. De provincie Overijssel verwacht dat de aangekondigde bezuinigingen en de jaarlijkse verhoging met 10 procent van de ozb tot 2023 ervoor zorgen dat Staphorst in dat jaar uit de rode cijfers is. De gemeente wordt dan ook niet onder curatele geplaatst, zoals andere gemeenten. Wel plaatst de provincie vraagtekens bij de slinkende reserves.

'Staphorst verandert trend'
Oud-burgemeester Theo Segers zou iedereen adviseren om in Staphorst te gaan werken. ‘Veel kleine gemeenten hebben moeite om mensen te vinden. In een grotere gemeente krijg je voor hetzelfde werk meer salaris, dus die trekken sneller mensen. Ik vind het mooi dat dit in Staphorst is veranderd en zo veel mensen hebben gesolliciteerd.’ 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!