Advertentie
carrière / Nieuws

RvS: soberder wachtgeldregeling moet heroverwogen

De Raad van State is van mening dat gelijkschakeling van politieke ambtsdragers met 'gewone' werknemers ,,niet vanzelf spreekt''. Ook de invoering van de nieuwe regeling met terugwerkende kracht tot 1 mei 2012 stuit op kritiek.

12 juni 2012

De Raad van State vindt dat de voorgestelde versobering van de wachtgeldregeling voor politici moet worden heroverwogen. Dat maakte het belangrijkste adviesorgaan van de regering dinsdag bekend.

Gelijk aan WW

Volgens de nieuwe regeling zouden politieke ambtsdragers zoals Kamerleden, gedeputeerden en burgemeesters een kortere periode wachtgeld krijgen dan de huidige 4 jaar. De maximumduur van het wachtgeld wordt gelijkgesteld met de duur van de WW (3 jaar en 2 maanden).

Spreekt niet vanzelf

De Raad van State is van mening dat gelijkschakeling van politieke ambtsdragers met 'gewone' werknemers ,,niet vanzelf spreekt''. Ook de invoering van de nieuwe regeling met terugwerkende kracht tot 1 mei 2012 stuit op kritiek. Het demissionaire kabinet vindt het gerechtvaardigd dat ook huidige landelijke en lokale politici bijdragen aan bezuinigingen op de overheid zoals VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie die hebben afgesproken in het begrotingsakkoord voor 2013. Begin vorige maand stemde de ministerraad met de versobering van het wachtgeld in.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ron / adviseur
Inderdaad, snel heroverwegen. De regeling is nog steeds te ruimhartig!!
Jan
"De Raad van State is van mening dat gelijkschakeling van politieke ambtsdragers met 'gewone' werknemers 'niet vanzelf spreekt'. "



DAt hij niet vanzelf spreekt was wel duidelijk, het heeft al gruwelijk lang geduurd voor er over gesproken werd en dan hebben we het over een verkorting van 10 maanden waar ze met z'n allen de werknemer naar een 6 maanden WW en daarna bijstand willen. Laat ze maar tonen dat ze goede bestuurders zijn/waren en zorgen dat ze binnen een jaartje (laten we ruimhartig zijn) de volgende klus oppakken, in plaats van lekker thuis gaan zitte, een boekje schrijven en wat presentatie (bij)klussen te doen en (per ongeluk) het hele wachtgeld op te eisen.

Ambtenaar / ambtenaar
Beste,

Omdat ik op de nul-lijn wordt geplaatst, zeg ik, heel kinderachtig, dan ook geen wachtgeldregeling of helemaal afschaffen..

Ze zijn het niet waard..

ad
Iedereen moet bloeden toch, dat zeggen zeker Kunduz partijen toch ook over de forensentax. Ik ken geen beroep waar, als men zelf ontslag neemt er nog steeds een fors wachtgeld tegenover staat. Als je als wethouder wordt weggestuurd vind ik het wat anders.
Advertentie