of 61869 LinkedIn

Rotterdams raadslid stapt op om verzekeringsfraude

Het Rotterdamse gemeenteraadslid raadslid Kevin van Eikeren (PvdA) moet zich woensdag bij de rechter verantwoorden voor verzekeringsfraude.
4 reacties

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Kevin van Eikeren (PvdA) stapt op na publicaties dat hij verzekeringsfraude heeft gepleegd. Dat heeft hij maandag laten weten. Van Eikeren moet zich woensdag  bij de rechter verantwoorden voor verzekeringsfraude.

Schuldig
'Ik heb mij schuldig gemaakt aan verzekeringsfraude', zegt hij in een verklaring. 'Door persoonlijke en financiële problemen heb ik dingen gedaan die niet mogen. Daar heb ik enorm veel spijt van. Ik heb dit gedaan, voordat ik gemeenteraadslid werd, en moet daarvoor op de blaren zitten en boete doen. Ik ben als persoon niet groter dan de PvdA. Via mijn werk en via tal van ander vrijwilligerswerk zal ik mij blijven inzetten voor Rotterdam.'

 

Grote fout

De fractie en het bestuur van de Rotterdamse PvdA zeggen begrip te hebben voor de beslissing van Van Eikeren het raadslidmaatschap neer te leggen. 'Mensen maken fouten, en ook raadsleden zijn mensen. Kevin heeft een grote fout gemaakt en dat erkent hij ook. Hij is tot de conclusie gekomen dat zijn positie als raadslid niet houdbaar is. Voor de fractie en de PvdA Rotterdam is dit nieuws een hard gelag. We gaan Kevin en zijn inzet voor Rotterdam missen. We wensen hem al het beste in de toekomst', stelt fractievoorzitter Co Engberts in een reactie.


Heel gemakkelijk

Het raadslid geeft volmondig toe onder meer de diefstal en vermissing van fototoestellen, laptops, brillen en schoenen ten onrechte te hebben geclaimd. 'Ik zat in die tijd financieel en emotioneel door de bodem heen', zegt hij over de fraude. 'Het ging ook heel gemakkelijk.' Hij had gehoopt dat met het terugbetalen van de claims en de kosten de kous af zou zijn, maar een van de verzekeringsmaatschappijen deed aangifte. Van Eikeren (33)zegt dat hij inmiddels circa 9000 euro aan de verzekeringsmaatschappijen heeft terugbetaald of betalingsregelingen heeft getroffen. Ook heeft hij kosten van betrokken onderzoeksbureaus, die de claims onderzochten, terugbetaald. Hij schat dat het hierbij om 3000 tot 4000 euro gaat. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Adriaan Zwaag op
Deze fraude van een raadslid is niet alleen pijnlijk voor de partij die hij vertegenwoordigde (PvdA), maar voor de gehele raad. En de burgemeester. Het idee dat raadsleden een VOG (Verklaring omtrent gedrag) moeten overleggen alvorens tot de raad te worden toegelaten, is zo gek nog niet. Dan had Kevin van E. in ieder geval nooit benoemd kunnen worden!
Door Dirk op
Een zondaar die tot inzicht en spijt is gekomen. En zelfs terug betaald. Ik vergeef hem van harte.
Door Ben (jurist) op
Zo is het maar net! Ongeschikt is het oordeel. Een crimineel hoort niet in de raad thuis.
Door Rick op
Ook nog een beetje het slachtoffer spelen, want het ging allemaal zo makkelijk, en hij zat er in die tijd 'financieel en emotioneel door de bodem heen'. En ja mensen maken fouten, maar 8 x achter elkaar is geen foutje meer, dat is gewoon crimineel gedrag. Hoop dat hij een flinke duw krijgt.