of 59318 LinkedIn

Bestuursacademie Nederland

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van overheidsorganisaties. De academie richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte trainingen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getraind. En overheidsorganisaties krijgen advies op het gebied van Human Resources, organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en cultuurverandering.


 • Bent u klaar voor de AVG? Doe de quickscan. Of is het veilig beheren van en omgaan met persoonsgegevens voor u nog een ver-van-mijn-bedshow?

  Bent u klaar voor de AVG? Doe de quickscan

  Reageer
  Van 25 tot en met 29 september was Den Haag het internationale centrum van de Cyber Security Week. Een week lang werden events over Cyber Security georganiseerd voor publieke en private …
 • Steden (en dorpen) veranderen momenteel radicaal. Door de opkomst van internet kunnen we nieuwe antwoorden geven op hoe we de stad ontwerpen, beheren, gebruiken en besturen.

  Steden (en dorpen) veranderen momenteel radicaal

  Reageer
  Terugblik op Burgomasters editie 2017. Op 6 september was het weer zover: de Burgomasters, het jaarlijkse golftoernooi voor burgemeesters, commissarissen van de Koningin en hun gasten en …
 • Rijksoverheid: van sturen naar samenwerken. De Rijksoverheid wordt steeds afhankelijker van de medewerking van de gemeenten bij het uitvoeren van beleid.

  Rijksoverheid: van sturen naar samenwerken

  Reageer
  De Rijksoverheid wordt steeds afhankelijker van de medewerking van de gemeenten bij het uitvoeren van beleid. Van sturen vanuit de ‘ivoren toren’ moeten de rijksambtenaren overschakelen …
 • Nieuwe raad in aantocht. Politiek is natuurlijk niet voorspelbaar, maar een ontwikkelprogramma ondersteunt de raad in ieder geval wel in zijn voornemen er een mooie, productieve raadsperiode van te maken.

  Nieuwe raad in aantocht

  Reageer
  Augustus 2018. Het zomerreces zat er bijna op. Eindelijk kon de nieuwe raad echt van start. De griffier had er zin in.
 • De Omgevingswet: aan de slag of niet? Veel gemeenten zijn samen met betrokken partners al volop aan de slag in proeftuinen, pilots en leertrajecten.

  De Omgevingswet: aan de slag of niet?

  Reageer
  De Omgevingswet wordt wederom uitgesteld. Tijdens de behandeling van de onder de wet vallende AmvB’s in de Eerste Kamer eind mei, verklaarde minister Schultz de planning voor het …
 • Vakmanschap: van jaren 70 naar nu. Bestuurlijk vakmanschap kan niet zonder ambtelijk vakmanschap.

  Vakmanschap: van jaren 70 naar nu

  Reageer
  Vakmanschap. Het thema is helemaal ‘hot’ in het openbaar bestuur. Het VNG Congres van dit jaar was zelfs volledig aan bestuurlijk vakmanschap gewijd. Bestuurlijk vakmanschap dat niet …
 • Bellen met Vlaanderen. Echte mensen aan de lijn, geen eindeloze doorkiescomputers. En die echte mensen benaderen je als vriend, als goede buur. Niet als zeurende burger!

  Bellen met Vlaanderen

  Reageer
  Soms is het persoonlijke politiek. Door privéomstandigheden (die uitdrukking wordt meestal gebruikt voor treurige gebeurtenissen, maar in dit geval is het best heugelijk) had ik de afgelopen …
 • Van lamp naar licht. Als overheid zouden we de lead moeten nemen om op fundamenteel gebied te investeren in professionele samenwerkingsverbanden met andere overheden, met marktpartijen, met kennisinstellingen en met de omgeving.

  Van lamp naar licht

  Reageer
  Als veranderingen buiten harder gaan dan binnen, dan heb je een probleem. Laat dat vraagstuk zich nu voordoen binnen de functionaliteit ‘mobiliteit’. Interessant om eens te kijken in dat …

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...
 • Kijkend naar de definitie van regisseren in de Dikke Van Dale komen we niet veel verder dan de...

  Regisseren

  Kijkend naar de definitie van regisseren in de Dikke Van Dale komen we niet veel verder dan de...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meest gelezen

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.