of 63428 LinkedIn

Bestuursacademie Nederland

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van overheidsorganisaties. De academie richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte trainingen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getraind. En overheidsorganisaties krijgen advies op het gebied van Human Resources, organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en cultuurverandering.


 • Integraal management als teamleider. 3 tips

  Integraal management als teamleider. 3 tips

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Integraal management richt zich op een decentraal organisatiebeleid. Als teamleider heeft u hierin veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheden. Weet u hoe u uw rol het beste invult binnen …
 • Leer prioriteiten stellen met het Eisenhower-model. Timemanagement met Dwight Eisenhower

  Leer prioriteiten stellen met het Eisenhower-model

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Wilt u meer tijd overhouden voor de dingen die er echt toe doen? Op uw werk en privé? Het Eisenhower-model is een eenvoudig hulpmiddel om prioriteiten te stellen en uw tijd beter in te delen.
 • Het schrijven van een beleidsplan. 6 stappen om uw overkoepelende visie en ambitie uit te dragen

  Het schrijven van een beleidsplan

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Het schrijven van een succesvol beleidsplan is niet makkelijk. Behalve dat dit plan moet overtuigen en enthousiasmeren, wilt u ook uw overkoepelende visie en ambitie uitdragen. Om dit voor elkaar te …
 • Effectief beïnvloeden als strategisch adviseur. Hoe creëert u draagkracht, zonder dat u de relatie schaadt?

  Effectief beïnvloeden als strategisch adviseur

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Als strategisch adviseur wilt u natuurlijk dat uw adviezen zo veel mogelijk worden opgevolgd. Andere belanghebbenden overtuigen van uw visie is dan ook essentieel. Maar hoe doet u dat? Hoe …
 • Onboarding: help nieuw talent op weg. Bij onboarding geeft u nieuwe medewerkers alle kennis, middelen en mogelijkheden die ze nodig hebben om goed te functioneren binnen uw organisatie.

  Onboarding: help nieuw talent op weg

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Wilt u nieuwe medewerkers een goede start geven in uw overheidsorganisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Wij helpen u op weg met een goed onboardingprogramma.
 • Ontwikkel je netwerk met onze nieuwe game. Samen met andere jonge overheidsprofessionals vernieuwende oplossingen bedenken voor complexe vraagstukken

  Ontwikkel je netwerk met onze nieuwe game

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Ben jij een jonge ambtenaar? Houd je wel van een uitdaging? En lijkt het je leuk om samen met andere jonge overheidsprofessionals vernieuwende oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken? Mis …
 • 5 tips om je productiviteit te verhogen. Hoe haal je meer uit je werkdag?

  5 tips om je productiviteit te verhogen

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Heb je ook het gevoel dat er te weinig uren in de dag zitten om al je werk af te krijgen? Ben je snel afgeleid of schuif je de ‘vervelende’ klusjes voor je uit? Wij geven je 5 tips om je …
 • Ontdek de ins en outs van een bezwaarprocedure. Als burger bent u niet rechteloos. Meestal kunt u bezwaar maken. Maar wanneer precies?

  Ontdek de ins en outs van een bezwaarprocedure

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Een besluit moet worden nageleefd en zo nodig worden gehandhaafd. Maar als burger bent u niet rechteloos. Meestal kunt u bezwaar maken. Maar wanneer precies? Wij leggen het uit.
 • Van pleitnota naar pleidooi. 3 manieren om flexibele tekstvastheid te bereiken

  Van pleitnota naar pleidooi

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Na het schrijven van uw pleitnota moet u een vlammend pleidooi voor de rechtbank houden. Maar hoe doet u dat het beste? Leest u uw pleitnota voor of leert u ‘m uit het hoofd? Beide zijn …

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Fris deze zomer je kennis op met onze Summerschool!

Voor iedereen die in de zomer altijd vol energie zit en hier graag op een waardevolle manier gebruik van maakt, hebben wij een leuk nieuwtje: wij organiseren deze zomer een Summerschool. 

 

Lees er hier meer over

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meest gelezen

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.