of 63428 LinkedIn

Bestuursacademie Nederland

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van overheidsorganisaties. De academie richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte trainingen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getraind. En overheidsorganisaties krijgen advies op het gebied van Human Resources, organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en cultuurverandering.


 • De adviseur omgevingsrecht. De dynamiek in het ruimtelijk domein

  De adviseur omgevingsrecht

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Is het omgevingsrecht helemaal jouw ding en werk je graag mee aan een mooie en toekomstbestendige leefomgeving? Groei door tot adviseur omgevingsrecht! In dit artikel lees je wat deze functie inhoudt.
 • 5 tips om je concentratie te verbeteren. Gebrek aan focus?

  5 tips om je concentratie te verbeteren

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Heb je tijdens je werk – of tijdens het studeren – regelmatig last van een gebrek aan focus? Je bent niet de enige. Daarom hebben we enkele nuttige tips & tricks voor je op een …
 • De kadernota/voorjaarsnota – wat is dat? De planning-en-controlcyclus van de gemeente

  De kadernota/voorjaarsnota – wat is dat?

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Het is voorjaar! Dat betekent dat het tijd is om te beginnen aan de kadernota. Houd jij je daar in je werk (nog) niet mee bezig, maar ben je wel benieuwd wat zo’n nota nu eigenlijk inhoudt? Je …
 • Een kijkje in de toekomst met deze interessante podcasts. Vroegtijdig inspelen op veranderingen? Houd dan deze podcasts in de gaten

  Een kijkje in de toekomst met deze interessante podcasts

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Ontwikkelingen in de maatschappij hebben effect op onze toekomst en manieren van werken. Wil je goed op de hoogte blijven, zodat je in jouw werk bij overheid vroegtijdig kunt inspelen op …
 • Tweede Kamerverkiezingen in coronatijd, hoe werkt dat? Uitstel van verkiezingen niet gewenst

  Tweede Kamerverkiezingen in coronatijd, hoe werkt dat?

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Vooralsnog gaan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 gewoon door. Natuurlijk wel met de nodige aanpassingen. In dit artikel lees je welke maatregelen er genomen worden om te zorgen dat de …
 • Een integrale blik op ondermijning in Nederland. Ondermijning is overal, dus ook in jouw gemeente of regio

  Een integrale blik op ondermijning in Nederland

  Bestuursacademie Nederland 1 reactie
  Ondermijning is overal, dus ook in jouw gemeente of regio. Maar wat houdt ondermijning eigenlijk in en hoe kunnen we dit samen effectief aanpakken? Lees het in onze  whitepaper !
 • De Kennisscan Awb. De Algemene wet bestuursrecht (Awb) werkt door in elke functie binnen de overheid

  De Kennisscan Awb

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  De Algemene wet bestuursrecht (Awb) werkt door in elke functie binnen de overheid. Daarom moet iedere overheidsprofessional weten wat deze wet inhoudt. Hebben jij en je collega’s voldoende …

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Fris deze zomer je kennis op met onze Summerschool!

Voor iedereen die in de zomer altijd vol energie zit en hier graag op een waardevolle manier gebruik van maakt, hebben wij een leuk nieuwtje: wij organiseren deze zomer een Summerschool. 

 

Lees er hier meer over

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meest gelezen

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.