Advertentie
sociaal / Nieuws

Sluiting ziekenhuis voor raad Lelystad 'onacceptabel'

Sluiting van het ziekenhuis in Lelystad is onacceptabel. Dat stellen de provincie Flevoland en de gemeenten in die provincie in reactie op de financiële problemen bij MC IJsselmeerziekenhuizen. Burgemeester Ina Adema van Lelystad is in gesprek met minister Bruno Bruins (Medische Zorg) over het dreigende faillissement van het ziekenhuis.

25 oktober 2018

Sluiting van het ziekenhuis in Lelystad zou onacceptabel zijn en tot levensbedreigende situaties kunnen leiden. Dat stellen de provincie Flevoland en de gemeenten in die provincie in reactie op de financiële problemen bij MC IJsselmeerziekenhuizen. Burgemeester Ina Adema van Lelystad is in gesprek met minister Bruno Bruins (Medische Zorg) over het dreigende faillissement van het ziekenhuis in haar stad.

Druk uitoefenen

Dat zei ze woensdag tijdens een raadsvergadering over de kwestie, aldus haar woordvoerder. ‘Ze is in overleg geweest met de minister en er komen nog gesprekken’, zei de woordvoerder. Ook is ze in verleg met Kamerleden en zorgverzekeraars. ‘We kunnen niets doen. Alleen druk uitoefenen om te proberen om dit een halt toe te roepen. We weten niet waar het naar toe gaat.’


Motie raad

De gemeenteraad nam woensdagavond in een ingelaste raadsvergadering een motie aan waarin staat dat het ‘onacceptabel’ is als het ziekenhuis uit Lelystad verdwijnt. De raad doet een ‘dringend beroep’ op alle betrokkenen, onder wie de zorgverzekeraars en de minister om een ziekenhuisvoorziening in de stad in stand te houden. De raad wijst er daarbij op dat wegens de vergrijzing van de bevolking juist meer zorg nodig zal zijn en dat de reisafstand naar omliggende ziekenhuizen veel te groot wordt als het MC Zuiderzee in Lelystad wegvalt.


Levensbedreigend

Provincie en de gemeenten in Flevoland wijzen er in een verklaring op dat Flevoland een uitgestrekt gebied is en dat het halen van de wettelijke aanrijtijden van ambulances nu al lastig is. ‘Met het wegvallen van het ziekenhuis en hiermee de acute zorg, wordt dit nog moeilijker en kan dit leiden tot levensbedreigende situaties’, aldus de verklaring. Verder stellen de provincie en de gemeenten dat in Lelystad veel mensen wonen die een verhoogde aanspraak doen op zorg en niet heel draagkrachtig zijn. ‘Een deel is niet in het bezit van een auto en kan ook de vervoerskosten naar andere ziekenhuizen, voor bijvoorbeeld het bezoeken van een ziek kind, niet betalen.’ (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.F.Willems / pensionado
Heilloze weg die zgn. marktwerking(waar blijven de openbare terieven v.d ziekenhuizen?). de engelsen hebben hier een mooie uitdrukking voor; the lunatics have taken over the asylum.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Bert
Er is wel geld voor koning voetbal, elke wedstrijd weer worden talloze agenten ingezet dit kost heel veel geld, en dat terwijl de clubs, trainers en voetballers vet verdienen!!

laat de clubs de agenten betalen dan moeten de trainers en clubs en voetballers maar wat minder verdienen, dit geld kan dan naar de ziekenhuizen maar wel controleren dat het goed ingezet wordt....
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Denise
Marktwerking in de zorg, sinds iemand dat heeft verzonnen is het bergafwaarts gegaan. En de verzekeraars zijn de grote schuldigen, zakkenvullers zijn het met miljarden op de bank. Ze moesten zich schamen! #terugnaarhetziekenfonds
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie