Advertentie
sociaal / Nieuws

Ruim veertig rapporten over jeugdzorg in één app

'Informatie is interessant voor wethouders en raadsleden.'

06 juli 2022
Stapel rapporten
Shutterstock

Informatie over jeugdzorg uit ruim veertig lokale rekenkamerrapporten staat sinds 5 juli in één applicatie - het metadossier Jeugdzorg - van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers & Rekenkamercommissies (NVRR). Het gaat om rapporten uit de periode 2017 tot en met 2020.

Staalkaart

De informatie is volgens de NVRR interessant voor wethouders en raadsleden, maar ook voor landelijke politici en journalisten. ‘Het metadossier biedt een bijna complete staalkaart van wat rekenkamers op het onderwerp jeugdhulp hebben opgeleverd’, aldus de NVRR.

Woonbeleid

Gezocht kan worden op verschillende onderwerpen zoals onderzoeksopzet, uitkomsten, wet- en regelgeving en onderzoeksbureaus. Ook kan in de app informatie van verschillende gemeenten makkelijk met elkaar worden vergeleken. Eind dit jaar verschijnt ook een metadossier over woonbeleid; daarna volgt een dossier over schuldhulpverlening. De app is gefinancierd met een subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hielco Wiersma
Prima natuurlijk dat rapporten van de Rekenkamers over de Jeugdzorg het licht zien. Gemist wordt echter ook een rapport over het functioneren van de Rekenkamers zelf. 40 rapporten van Rekenkamers duidt op héél veel bureaucratie en energieverlies. Hoogste tijd dat de gemeentelijke Rekenkamers gaan samenvoegen, regionaliseren of provincialiseren.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie