of 59130 LinkedIn

Tegengaan misbruik prioriteit

Om gemeentebesturen te ondersteunen bij het voorkomen en aanpakken van kindermishandeling, heeft de Taskforce kindermishandeling een handreiking ontwikkeld. In de handreiking vinden gemeentebestuurders antwoord op vele vragen die zij kunnen hebben over hun regierol.

De aanpak van kindermishandeling zou topprioriteit moeten zijn in het jeugdbeleid van gemeenten. Dat vindt de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik.

Om gemeentebesturen te ondersteunen bij het voorkomen en aanpakken van kindermishandeling, heeft deze taskforce een handreiking ontwikkeld. In de handreiking vinden gemeentebestuurders antwoord op vele vragen die zij kunnen hebben over hun regierol. De handreiking is het afgelopen jaar ontwikkeld door een ‘koplopergroep’ van wethouders van verschillende gemeenten.

Een persoon
Wat kunt u als gemeentebestuurder doen om dit probleem aan te pakken? Wat is een zinvolle strategie? Daarover gaat deze handreiking. ‘Juist op het terrein van kindermishandeling en huiselijk geweld heeft de gemeente een grote rol. We kunnen als gemeente veel voor gezinnen en kinderen die hiermee te maken hebben betekenen. Ook voor bestuurders geldt dat er maar één persoon nodig is om het verschil te maken voor mishandelde kinderen of ontwrichte gezinnen’, vindt de Rotterdamse CDA-wethouder Hugo de Jonge, tevens lid van de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. ‘Als gemeenten kunnen we ook veel van elkaar leren. Overal in het land hebben gemeenten slimme oplossingen bedacht om kindermishandeling en huiselijk geweld tegen te gaan. Met deze handreiking delen we deze kennis’, zo schrijft hij in het voorwoord.

De handreiking is te downloaden op: www.taskforcekinderenveilig.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Maurice op
De kinderen zijn bij de jeugdzorg of de instellingen echt niet beter af daar maken ze af wat er in de gezinnen begon.