of 59794 LinkedIn

Strengere straffen uitkeringsfraude

Minister Henk Kamp (SZW)
Minister Henk Kamp (SZW)
2 reacties
Fraude met alle uitkeringen wordt strenger bestraft. Dat heeft minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gezegd bij het begrotingsdebat over SZW.

Andere soorten

In het regeerakkoord staat het kabinet bijstandsfraude wil bestraffen door de uitkering drie maanden te stoppen. Kamp en staatssecretaris Paul de Krom willen die straf echter ook opleggen bij andere soorten uitkeringsfraude. Ze werken aan een wetsvoorstel dat dat mogelijk moet maken, deelde Kamp mee in het debat. 'Dat schept duidelijkheid', zei hij.

 

Afschrikwekkend

De straf gaat waarschijnlijk in verschillende stappen. In eerste instantie krijgt iemand een boete van de helft van de waarde van de onterecht ontvangen uitkering. Daarna het hele bedrag en vervolgens stopzetten met drie maanden en strafrechterlijke vervolging. De minister hoopt dat de straffen een afschrikwekkende werking zullen hebben en wil niet meer investeren in fraudeteams.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door herman (wao) op
het zou de Regering en Gemeenten al een jovel compliment zijn als de armmoede met de feestdagen eens wordt opgelost en die mensen €200,00 zou geven maar dan pas op de 22-12-2010 zodat het daar ook voor gebruikt kan worden. en dan nog een hint laat het kapitale bezitterregheid een beetje los en geeft dat deel mee voor de armoede voor de feestdagen. de belasting zal jullie wel helpen met de belastingaftrek.
Door H.D.B. Go (WWB uitkeringsgerechtigde) op
Wanneer denkt de overheid ondergetekende eens eindelijk volledig te rehabiliteren en financieel schadeloos te stellen, marktconform en met minder dan Euro 3,5 miljoen netto neem ik geen genoegens mee. Die opmerking van de Min.Pres. Mark Rutte: " ik ben niet verantwoordelijk voor de Kamer ", is een politieke dooddoener. En als Mark Rutte op staatskosten in het Catshuis escort dames wil ontvangen, dan zal hij toch eens voor zijn inkomen als politicus moeten werken.