Advertentie
sociaal / Nieuws

Ombudsman: straatcoaches wel degelijk nuttig

De Gemeentelijke ombudsman heeft onderzoek gedaan naar straatcoaches. Dit naar aanleiding van berichten dat ze zich zouden vervelen en er fraude zou plaatsvinden.

30 november 2011

De straatcoaches in Amsterdam verrichten nuttig werk. Er is niet gebleken dat de coaches zelf overlast veroorzaken of zelfs meldingen van jeugdoverlast verzinnen om subsidie op te strijken. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van de Gemeentelijke Ombudsman.

Fraude en verveling

Hij deed onderzoek naar het functioneren van de straatcoaches in de hoofdstad op verzoek van burgemeester Eberhard van der Laan. Begin dit jaar doken berichten op in de media over straatcoaches die zich stierlijk verveelden en fraude zouden plegen met subsidies.

Quota voor meldingen

Ook is volgens de ombudsman niet gebleken dat de Stichting Aanpak Overlast Amsterdam (SAOA) de coaches quota oplegt voor overlastmeldingen. 'In het algemeen is de indruk van de ombudsman dat straatcoaches door hun functioneren op straat in direct contact met jongeren een zinnige bijdrage leveren aan het signaleren en tegengaan van jeugdoverlast.'

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

David Wildschut
Wat een onzin. In mijn wijk (Oostelijk Havengebied) doen de straatcoaches niets anders dan blikje energiedrank drinken, naar vrouwen kijken, privé-gesprekken voeren op de telefoon en af en toe een rondje fietsen.
gerrie
Overlast veroorzaken en er nog betaald voor krijgen ook. Het moet niet gekker worden. Je kunt vandaag de dag beter een Orka zijn dan een hoogbejaarde.
Advertentie