Advertentie
sociaal / Nieuws

Scholieren krijgen voortaan pubergesprek bij arts

Alle scholierenvanaf 14 jaar krijgen een gesprek met een arts of verpleegkundige over hun gezondheid. Dat kan gaan over overgewicht, pesten, alcohol of drugs.

25 juni 2012

Alle kinderen vanaf 14 jaar in het voortgezet onderwijs moeten vanaf volgend jaar een gesprek krijgen met een arts of verpleegkundige. Een belangrijk onderwerp is dan het risico van overgewicht, maar ook andere problemen zoals pesten of eenzaamheid kunnen aan bod komen. Ook kunnen de leerlingen informatie krijgen over veilig vrijen en de gevaren van alcohol en drugs.

Actieplan
Het 'pubergesprek' is een onderdeel van een actieplan dat minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (beiden Volksgezondheid) maandag presenteren met als doel de gezondheid van de jeugd te verbeteren.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
Minister Scippers is liberaal, althans ze is van de VVD.

maar dat weerhoudt haar niet om zich tot in de details te mengen in de persoonlijke levenssfeer van de burgers.



De vlag gaat uit als zij na 12/9 opstapt.
Ellen
Ben wel heel benieuwd of pubers, die toch al niet bekend staan om hun enthousiasme om hun privézaken met volwassenen te bespreken, in een gedwongen bezoekje aan de schoolarts wel ineens hun ziel en zaligheid op tafel gaan leggen. Waarom niet aangesloten bij de sociale media die pubers gebruiken, om hen anoniem info en een luisterend oor te bieden?
Ernst / ambtenaar
Wat een onzinnig idee. @Kop je slaat de spijker op zijn kop. Weg met dit soort betutteling. Richt de zorg op degene die het nodig heeft (eigen bijdrage GGZ afschaffen?). Zijn die artsen en verpleegkundigen aan het "Jobcraften"?
Advertentie