Advertentie
sociaal / Nieuws

Meer bijverdienen voor mensen in bijstand

Alexander Pechtold en Diederik Samsom zien die regeling graag opgerekt. 'Verruim die grens en stel dat mensen ten minste de helft van de inkomsten uit werk mogen houden, voor maximaal twee jaar', aldus de fractievoorzitters.

28 november 2016

Mensen in de bijstand moeten meer geld dat ze via bijverdiensten binnenkrijgen kunnen houden. Daarvoor pleiten D66 en PvdA maandag in een ingezonden brief in de Volkskrant. Nu mogen bijstandsgerechtigden in experimenten hooguit 200 euro per maand bijverdienen.

Regeling oprekken

Alexander Pechtold en Diederik Samsom zien die regeling graag opgerekt. 'Verruim die grens en stel dat mensen ten minste de helft van de inkomsten uit werk mogen houden, voor maximaal twee jaar', aldus de fractievoorzitters. 'Gaan werken in de zekerheid dat dit niet compleet en direct ten koste gaat van de bijstand biedt mensen een veel grotere kans om op den duur eruit te komen.'

Te veel regeltjes

Gemeenten moeten bijstandgerechtigden meer ruimte kunnen geven om bij te verdienen. Er zijn nu veel te veel regeltjes, vinden de twee. 'Gemeenten moeten de ruimte krijgen om de bijstand een springplank te laten zijn in plaats van een moeras van verplichtingen, starre regeltjes, administratie en rompslomp.' (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jos Menheere
Je moet het toch maar durven zeggen, dat er nu een moeras van verplichtingen, starre regeltjes, administratie en rompslomp aanwezig is, die de politiek zelf gerealiseerd heeft. Doe toch eindelijk eens iets aan vermindering en vereenvoudiging van die regeltjes, verplichtingen, administratie en rompslomp!
Trevor
Ondanks alle ongetwijfeld goede bedoelingen: dit is en blijft een lapmiddel waardoor weer andere groepen mensen relatief worden benadeeld. Immers, een bijstandsgerechtigde komt met zo'n regeling netto misschien wel uit boven het inkomen van iemand die een (laag betaalde) baan heeft. Kies de structurele oplossing en voer een fatsoenlijk basisinkomen in.
Hubert-Jan
Hou toch op met al dat gezeur ! Van mij mogen ze lekker meer bijverdienen zodat ze zelf hun boodschappen kunnen doen en meer rekeningen betalen.Zet die regel maar mooi door.Dit is een goed oplossingsgericht idee.

De meeste reacties rond de decentralisatie zijn zwaar schokkend.De meerderheid geniet van privacyschendingen het samen pesten met de teams burgers betasten,uitschelden en ze gunnen een ander nog geen rooie cent of een beetje geluk voor een iets betere toekomst.Zijn jullie zelf zo ontevreden,boos op het leven of jaloers ?Gun een ander eens iets een mooi geschenk en een dikke kippenbout met de kerst die ze zo zelf kunnen kopen voor hun kinderen.
Advertentie