of 58952 LinkedIn

Honderden criminele immigranten uitgezet

Sinds vorig jaar zijn er 420 ongewenste arbeidsmigranten, voornamelijk uit midden- en oost-Europa uit Nederland gezet. Redenen waren criminaliteit en niet meer in eigen onderhoud kunnen voorzien.
2 reacties

Sinds vorig jaar zijn 420 arbeidsmigranten ongewenst verklaard omdat zij zich in Nederland met criminele zaken bezighielden. Ook zijn ruim 100 voornamelijk uit Midden- en Oost-Europa afkomstige werkloze gastarbeiders teruggekeerd naar hun eigen land omdat ze niet meer in hun onderhoud konden voorzien.

Samen met gemeenten

Dit schrijft minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer, maakte het ministerie dinsdag bekend. Het kabinet-Rutte is sinds zijn aantreden bezig met een gerichte aanpak van problemen rond arbeidsmigratie. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeenten.

Het aantal tewerkstellingsvergunningen is sinds 2010 drastisch teruggelopen.

 

19 werkvergunningen

Twee jaar geleden verleende het UWV nog 2666 werkvergunningen, vorig jaar 923 en dit jaar slechts 19. Het gaat om vergunningen voor de land- en tuinbouw die in hoofdzaak zijn aangevraagd door Roemenen en Bulgaren.

 

Schijnzelfstandigheid

Het kabinet heeft ook de zogenoemde schijnzelfstandigheid aangepakt. Hierbij doen arbeidsmigranten zich voor als zelfstandig ondernemer om onder de tewerkstellingsvergunning uit te komen. Vorig jaar zijn er 382 opgespoord. Hun werkgevers zijn beboet. Nederland telt ongeveer 300.000 mensen afkomstig uit Midden- en Oost-Europa. De verwachting is dat dit aantal in de toekomst verder toeneemt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk (oplettende kiezer) op
Wat een toevval. Precies midden in de verkiezinsstrijd komt vriend Kamp met dit bericht. Het moet doen voorkomen alsof er daadkrachtig wordt opgetreden.
Waar zijn die 420 arbeidsmigranten gebleven ?
In het criminele circuit, hebben ze asiel aangevraagd ?
Kortom, het zegt mij niets. Wel dat er honderden uitgeprocedeerde asielzoekers zijn die hier nog steeds verblijven ! Dat zijn feiten !
Door Roos op
Mooi, dan mag het uitzetten van illegalen ook geen probleem zijn.