Advertentie
sociaal / Nieuws

Google krijgt vaste voet in het hoger onderwijs

De Universiteit Utrecht en de Open Universiteit gebruiken Google al voor hun mailverkeer. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst die Surf, de ict-organisatie voor het hoger onderwijs, met het Amerikaanse internetbedrijf heeft gesloten, wordt overstappen voor andere universiteiten en hogescholen nu extra aantrekkelijk.

22 februari 2010

Eenvoudig
Google  heeft speciaal voor het onderwijs een pakket programma’s ontwikkeld. Naast e-mail zitten daarin agenda’s en communicatieprogramma’s die het mogelijk maken informatie te delen en samen aan documenten te werken. Dankzij de overeenkomst met Surf zijn die applicaties nu eenvoudig beschikbaar te maken. Medewerkers en studenten die met  Google Apps werken kunnen namelijk gewoon hun instellingsaccount blijven gebruiken. Dat is mogelijk doordat Google toetreedt tot de Surf-federatie, het authenticatieplafrom voor het hoger onderwijs.

 

Cloud Computing
Surf-directeur Jan Bakker verwacht dat veel instellingen zullen overstappen. Door over te schakelen op cloud computing bij Google kunnen universiteiten en hogescholen immer flink besparen op hun uitgaven voor informatieopslag en gegevensbeheer.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie