of 64621 LinkedIn

GGD huurt moslima's in voor Feijenoord

De elf dames krijgen woensdag uit handen van de Rotterdamse wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid het certificaat GGZ-ambassadrice. De vrouwen doen hun werk vrijwillig. ,,Omdat zij weten wat er leeft in de wijk, kunnen zij een brug vormen tussen formele (zorg)instanties, welzijn en de (allochtone) inwoners van de wijk’’, aldus de GGD.
Reageer
Elf moslimvrouwen gaan in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord als ambassadrice werken voor de GGD. Ze willen op die manier de psychische gezondheid bespreekbaar maken en een bijdrage leveren aan het doorbreken van het taboe daarop. Het project is een initiatief van de preventie-afdeling van de Parnassia Bavo Groep.

Certificaat
Dat heeft de GGD dinsdag bekendgemaakt. De elf dames krijgen woensdag uit handen van de Rotterdamse wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid het certificaat GGZ-ambassadrice. De vrouwen doen hun werk vrijwillig. ,,Omdat zij weten wat er leeft in de wijk, kunnen zij een brug vormen tussen formele (zorg)instanties, welzijn en de (allochtone) inwoners van de wijk’’, aldus de GGD.

Stress
De ambassadrices gaan onder meer andere vrouwen uit hun gemeenschap voorlichten over stress. Ook proberen ze vrouwen te stimuleren en te motiveren om deel te nemen aan ‘Van Klacht naar Kracht’, een programma van de gemeente dat gericht is op meer bewegen waardoor ze hun gezondheid beter ervaren.

Ongezond
In vergelijking met de rest van Nederland voelen Rotterdammers zich vaker ongezond. Die achterstand wil de havenstad inlopen, omdat een gezonde Rotterdammer zich beter voelt, productiever is en beter presteert. ,,Dat is niet alleen goed voor die Rotterdammer, maar dat is ook goed voor de stad. Programma’s als ‘Lekker fit’, ‘Ieder kind een gezond gezin’ en ‘Van Klacht naar Kracht’ helpen Rotterdammers zich gezonder te voelen."

Volg BB ook op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.