of 62236 LinkedIn

Gemeente Amersfoort betaalt pedoseksueel 4000 euro

Amersfoort betaalt pedoseksueel Sytze van der V. 4000 euro schadevergoeding omdat burgemeester Lucas Bolsius vorig jaar het adres van de man in Amersfoort onthulde. De rechter legde de schadevergoeding in april van dit jaar op.
2 reacties

Amersfoort betaalt pedoseksueel Sytze van der V. 4000 euro schadevergoeding omdat burgemeester Lucas Bolsius vorig jaar het adres van de man in Amersfoort onthulde. De rechter legde de schadevergoeding in april van dit jaar op.

Niet in beroep 
De gemeente heeft nu besloten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak, aldus een woordvoerder dinsdag.

'Alles wat de gemeente over deze zaak te zeggen heeft is op dit moment gezegd en wij zien geen reden om daar nu iets aan toe te voegen of iets te herhalen', is volgens de woordvoerder de reden dat Bolsius afziet van een beroep.

Eis 20.000 euro
Van der V. (67) had 20.000 euro schadevergoeding geëist. Nadat zijn verblijfplaats bekend was geworden, ontstonden er opstootjes en demonstraties voor zijn appartement boven een kinderdagverblijf. 
De rechter vond dat Bolsius onvoldoende reden had om het adres van de man bekend te maken. Bolsius verdedigde zich door te stellen dat Van der V. zelf al eerder zijn verblijfplaats aan een journalist had onthuld.

Gebiedsverbod
De pedoseksueel werd in 2009 bekend toen de burgemeester van Eindhoven hem een gebiedsverbod voor de hele stad oplegde. Hij moest toen nog een straf wegens ontucht met minderjarige jongens uitzitten. Nadat hij in 2013 uit de gevangenis kwam, leidde de man een zwervend bestaan.

Anoniem adres
In 2014 vond hij op eigen gelegenheid woonruimte in Amersfoort. Op dit moment ligt Van der V. weer in de clinch met Bolsius, omdat die hem niet aan een ander, anoniem adres wil helpen. Volgens de burgemeester zijn daarover diverse gesprekken gevoerd die Van der V. echter zelf steeds afkapt, zo blijkt uit een brief die de man op zijn blog heeft gepost. De gemeente wil volgens de woordvoerder op dit moment niks zeggen over individuele contacten met de pedoseksueel of zijn advocaat. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Monique op
@geschokt
Je plaatst zo iemand toch niet boven een kinderdagverblijf? Iets met kat en spek.........
Door geschokt (inwoner ) op

iedere inwoner in iedere stad heeft, ook na zijn veroordeling, recht op bescherming van zijn of haar burgemeester.

dat uitgerekend deze CDA burgemeester dit niet snapt zegt veel over zijn functioneren.