of 63428 LinkedIn

Geen daklozencamping in Vondelpark

Er komt geen camping voor daklozen in het Vondelpark in Amsterdam. Initiatiefnemer Frank van der Linde trekt zijn plan in na een zitting donderdagmiddag bij de voorzieningenrechter. Er hangt hem nu een maximale dwangsom van 50.000 euro boven het hoofd, zegt hij. 'En dat is dus niet te doen.' Ook de kick-offparty zondag is geschrapt.
1 reactie

Een camping voor daklozen in het Vondelpark in Amsterdam komt er niet. Initiatiefnemer Frank van der Linde trekt zijn plan in na een zitting donderdagmiddag bij de voorzieningenrechter. Er hangt hem nu een maximale dwangsom van 50.000 euro boven het hoofd, zegt hij. 'En dat is dus niet te doen.' Ook de kick-offparty zondag is geschrapt.

'Wij mogen niet te zichtbaar worden'

Van der Linde, zelf ook dakloos, vindt dat de gemeente Amsterdam moet zorgen voor meer opvang voor daklozen. Zo kwam hij op het idee voor een camping in het park. De gemeente vond dat geen goed plan. De voorzieningenrechter wees het verzoek van Van der Linde af. 'Wij mogen evident niet te zichtbaar worden. En ook komt dit college vooralsnog niet met een oplossing.'

'Wakker blijven is geen optie'
Volgens Van der Linde slapen in het Vondelpark tientallen daklozen, wat verboden is maar door handhavers oogluikend wordt toegestaan. 'Wij worden gedwongen de wet te overtreden: kraken is illegaal, op straat slapen is verboden, wakker blijven is geen optie.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Walter Fraans op
Tegen dakloosheid zijn o.a. de volgende maatregelen nodig:
1. Handboek voor daklozen.
2. Een warmte-geïsoleerd schuurtje voor elke dakloze, in afwachting van een woning.
3. Ze kunnen dat zelf inrichten, als de overheid daar een kringloopwinkel bijzet in een schuur.
4. Soepeler toekenning van uitkeringen, maar niet aan criminelen.
5. Een nieuw schoolvak: "Helpen bij dakloosheid".