of 59761 LinkedIn

Eerste baan via functiecreatie een feit

Het college van Wijchen heeft groen licht gegeven voor de financiering van de pilot functiecreatie. Wijchen trekt daarvoor 25 duizend euro uit.

De functie is gecreëerd, en het geld is er. Het streven is nu dat er op 1 februari iemand aangenomen wordt die de eerste 'garantiebaan' op het gemeentehuis van Wijchen zal invullen. Het college van Wijchen heeft groen licht gegeven voor de financiering van de pilot functiecreatie. Wijchen trekt daarvoor 25 duizend euro uit. 

Bouwen en leefomgeving
De gemeente Wijchen is één van de gemeenten waar de landelijke pilot vorig april jaar van start is gegaan. Doel van de pilot is dat afdelingen en werkprocessen worden doorgelicht op zoek naar taken die buiten de functieomschrijving van de mensen liggen die ze nu uitvoeren. Daarmee kan een baan gecreëerd worden voor iemand die onder de Participatiewet valt. In Wijchen is de afdeling bouwen en leefomgeving doorgelicht en daar is meteen ruimte gevonden voor 1 fte. Het komend jaar wil Wijchen dat uitbreiden tot 2,5 fte.


Nog meer functies
Bert de Koning van de gemeente Wijchen is één van de trekkers van de pilot. Hij is blij met de toezegging van de gemeente. ‘Heel blij. We hebben deze functie gecreëerd en kunnen de pilot nu verder gaan uitwerken zodat er nog meer functies komen op andere afdelingen. Daarna gaan we de pilot evalueren zodat we die samen met de businesscase die we ontwikkelen aan de raad kunnen aanbieden. De bedoeling is dat we bij de begrotingsbehandeling voor 2016 dan geld krijgen om hiermee door te gaan. Want dan moeten er nog meer mensen via garantiebanen bij de gemeente aan de slag.’

1 februari
Met de toezegging van het college is de weg vrijgemaakt om de gecreëerde functie ook daadwerkelijk op te vullen. Het regionale Sw-bedrijf Breed gaat hiervoor een aantal kandidaten selecteren. Het is vervolgens aan de afdeling zelf om iemand aan te nemen. De gemeente streeft ernaar dat de nieuwe medewerker op 1 februari aan de slag gaat.

In BB nummer 1 (inlog) leest u vanaf dinsdag 22 januari hoe functiecreatie precies werkt en wat er in gemeenten noodzakelijk is om het tot een succes te maken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rommel op
Voor het geld dat in deze pilot is gestoken, hadden makkelijk 5 banen gecreeerd kunnen worden. Het kritiekloze ambtenarenblaadje BB slikt alles weer voor zoete koek en laat zich gebruiken om de gemeente een goodnews-verhaal te vertellen.
Door groart (adviseur) op
Voor innovatie moet je investeren. En als functiecreatie een mogelijkheid is om meer betaalde banen te creëren dan moeten we dat zeker onderzoeken. Dus geweldig dat de gemeente Wijchen hierin initiatief neemt!
Door Jur Mellies (politiek geïnteresseerd burger) op
En de belastingbetaler betaalt!