of 64120 LinkedIn

Burgemeester: situatie Ter Apel 'onacceptabel'

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
3 reacties

Asielzoekers die in het aanmeldcentrum Ter Apel op stoelen en stretchers moeten slapen. Het baart burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde waar Ter Apel onder valt, zorgen. Bij Nieuwsuur zei hij dat hij ongerust is over de volgens hem onacceptabele situatie in de nachtopvang. Hij vraagt zich af hoe het de komende tijd moet. 'Westerwolde is gastvrij, maar deze opgave gaat Westerwolde te boven.'

Urgente situatie

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) gaf dinsdag aan dat er vanaf 1 november waarschijnlijk zo'n 3.000 opvangplekken voor asielzoekers bijkomen. In combinatie met de noodopvang die is geopend moet dat volgens haar voldoende zijn om de opvangcentra te ontlasten. Bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND vroeg Velema woensdagochtend naar aantallen mensen die worden verwacht en waar die mensen straks heen gaan. Hij vindt 1 november ver weg. 'De situatie is urgent. Het is mij niet duidelijk geworden hoe het de komende tijd gaat', zei hij bij Nieuwsuur.

 

Grote toestroom

In de asielopvang in Ter Apel mogen maximaal tweeduizend mensen verblijven. Vorige week hebben er 600 mensen in de opvang geslapen en daarnaast sliepen er ook nog 150 in de kantoren en wachtruimte van de IND, aldus Velema bij het tv-programma Nieuwsuur. 'Daarna zijn 750 mensen uitgeplaatst naar diverse kazernes, maar omdat er vervolgens weer een grote toestroom was, veranderde de situatie niet echt.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Is echt zo op
Als zich in Denemarken 342 asielarabieren in een kwartaal melden, terwijl in dezelfde periode in Nederland zich TIEN KEER zoveel arabieren meldden. Dan heb je als land blijkbaar een verdomd aantrekkelijk arrangement (jij een gratis huis, en jij een gratis huis!).
Het bewijst ook dat het helemaal geen vluchtelingen zijn.
Door drs. E. Nabled op
Iemand die € 35.000,- betaalt aan een mensensmokkelaar om hier te komen, kan hier ook zelf wel een hotelkamer boeken, zei een burgemeester onlangs. En zo is het maar net! Geen medelijden mee.
Door Piet (Gepensioneerd) op
Onacceptabel dat we nog steeds heel veel geld uitgeven aan een heel klein laagje dat toevallig het geld heeft om de reisagent te betalen. Het gros zit in vluchtelingenkampen en heeft het geld niet, maar hebben net zo zeer recht op asiel. Aangezien er wereldwijd zo’n 80 miljoen vluchtelingen zijn, is het beleid toch wel heel erg dom. We bereiken er niets mee. Hoog tijd om met elkaar een discussie te voeren over wat we willen bereiken, in plaats van alsmaar door te gaan met dat volstrekt achterhaalde asielrecht en een miljoen per asielzoeker uit te geven. Dat geld kan veel en veel beter worden besteed.