Advertentie
sociaal / Nieuws

Baarsjes zit muurvast aan Youth for Christ

Jongerenorganisatie Youth for Christ heeft een kort geding tegen het bestuur van De Baarsjes om duidelijkheid te krijgen over het jongerenwerk in het Amsterdamse stadsdeel ingetrokken.

24 februari 2009

Niet open te breken
Dat gebeurde nadat het stadsdeel maandag had laten weten dat een contract met de christelijke organisatie over de uitvoering van het jongerenwerk niet is open te breken. De inmiddels afgetreden voorzitter van het stadsdeel Arco Verburg gunde eind vorig jaar na een openbare aanbesteding het jeugdwerk aan Youth for Christ (YfC).

YfC kan doorgaan
De deelraad stemde hiermee in, na afspraken over onder meer het breed werven van personeel. Vorige maand bleek dat YfC slechts via zijn eigen website personeel zocht en kwamen de organisatie en Verburg onder vuur te liggen. Het stadsdeel zegt nu op grond van een onderzoek naar het contract dat YfC door kan gaan met het werk.

Conflict met jongeren
Overigens is een van de jongerencentra momenteel gesloten. Het Parool meldt dat er een conflict gaande is tussen jongeren en de jongerenwerkers van YfC. De aanleiding zou zijn dat jongerenwerkers beveiligingsbeelden van een inbraak in hetzelfde pand aan de politie hadden gegeven. Jongeren uit de buurt werden herkend en zijn twee weken geleden opgepakt. Daarop werd een auto van een medewerker beschadigd. Een 'pedagogisch' gesprek tussen medewerkers en jeugd leverde niets op omdat de jongeren boos de zaal verlieten, aldus Het Parool.

'Problemen uitgepraat'
Maar volgens een woordvoerder van het stadsdeel is het centrum slechts één avond gesloten geweest en is er inmiddels niets meer aan de hand. De problemen zouden uitgepraat zijn en de inloopavonden sindsdien weer drukbezocht.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie