of 59147 LinkedIn

Amper onderzoek naar bijstandsfraude Turken

Gemeenten doen nauwelijks onderzoek naar Turken die in Nederland van de bijstand leven, maar in Turkije een tweede huis bezitten. Dat meldt De Telegraaf op basis van eigen onderzoek in de zeventien gemeenten met relatief de meeste Turkse inwoners.
2 reacties

Gemeenten doen nauwelijks onderzoek naar Turken die in Nederland van de bijstand leven, maar in Turkije een tweede huis bezitten. Dat meldt De Telegraaf op basis van eigen onderzoek in de zeventien gemeenten met relatief de meeste Turkse inwoners.

Weinig animo

De Centrale Raad van Beroep bepaalde eerder deze maand dat gemeenten onderzoek mogen doen in Turkije zolang ook andere bevolkingsgroepen onder de loep worden genomen. Toch bestaat er volgens de krant weinig animo om fraudeurs harder aan te pakken. Schiedam, de gemeente met relatief de meeste Turkse inwoners, deed vanaf 2015 drie onderzoeken in Turkije. In Leerdam, waar veel Turken wonen, is er de afgelopen jaren geen enkel fraudeonderzoek gedaan.


Bezittingen verborgen houden

Een medewerker van het commerciële Bureau Buitenland, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar vermogen in het buitenland, schat dat ´20 tot 30 procent´ van alle Turken in Nederland met een bijstandsuitkering fraudeert. Volgens de krant houden naar schatting houden 8.000 tot 12.000 Turken hun bezittingen verborgen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door de vries (ambtenaar) op
Misschien moet de hoofdredacteur van BB de eerste zin van dit artikel eens goed lezen. Als het al waar is dat de Telegraaf 'dit meldt' dan is dat nog geen vrijbrief om het klakkeloos over te nemen. Er zijn ikennelijk door de Telegraaf drie dingen vastgesteld:
1. Er zijn Turken met een tweede woning in Turkije die:
2. in Nederland een bijstandsuitkering hebben en waar:
3. door gemeenten geen onderzoek naar is gedaan.
Hoe weet de Telegraaf dat allemaal? Heeft de journalist zelf uitgeplozen om welke Turken dat dan zou gaan? Want dat staat in die zin. Dan heeft ze bovendien ook nog weten te achterhalen dat er geen onderzoek naar gedaan is. Hoe? Heeft de hoofdredactie van BB de moeite genomen om dat even na te vragen collega redactie bij de Telegraaf voordat dit in het eigen blaadje herhaald wordt. Een Telegraaf immers die immers bekend staat om zijn zorgvuldige berichtgeving als het om bijstand gaat en al helemaal als het om bijstand aan 'buitenlanders' gaat. Kom op BB, dit kan beter!
Door Jozef Bosma op
Leuk zo'n clickbait titel. Wellicht kan Algemeen Bestuur in het vervolg ook wat meer onderzoek doen naar dit 'onderzoek'. Dit artikel roept alleen maar vragen op. De complete 3e alinea is gebaseerd op aannames. Waar is dit 'onderzoek' op gebaseerd?