ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Kennislab voor Urbanisme

Kennislab voor Urbanisme. Studenten vertalen het gedachtengoed van de Omgevingswet in hun visies.

11 september 2016

Daan Hollemans kijkt terug.

Antea Group was eind augustus aanwezig bij een summerschool van het Kennislab voor Urbanisme. De summerschool was een initiatief van het Ministerie voor Infrastructuur en Milieu in samenwerking met het Netwerk Ontwerp Veilige Omgeving en de gemeente Amsterdam. De organisatie werd gedaan door het Kennislab voor Urbanisme. 

Collega Daan Hollemans over zijn bijdrage aan de summerschool Kennislab voor Urbanisme:

Mijn bijdrage bestond uit een presentatie waarin ik in ben gegaan op de belangrijkste onderwerpen en het gedachtengoed van de Omgevingswet. Daarbij heb ik uitgelegd hoe de Omgevingswet opgebouwd is, wat de doelen van de wet zijn en wat de doelen van de stelselherziening waar de Omgevingswet voor staat zijn. Omdat de deelnemende studenten de opdracht hadden gekregen om een omgevingsvisie voor Sloterdijk I in Amsterdam te ontwikkelen ben ik dieper ingegaan op hoe de omgevingsvisie werkt en wat de gedachten achter de omgevingsvisie zijn.

 

                     

De reacties op de stellingen waren inhoudelijk erg goed, het enige wat ze nodig hadden was een duwtje in de rug!

 

Na mijn presentatie volgden een presentatie van het Arie-Jan Arbouw van I&M over de modernisering van het veiligheidsbeleid en de wijze waarop dat opgenomen wordt in de Omgevingswet en een presentatie van Leonie Schouten van de gemeente Amsterdam over het gebied. Net als het eerste deel van mijn presentatie waren die presentaties gericht op belangstellenden. Het doel was om hen wat achtergrondinformatie te geven over de opdracht en het gebied waar de studenten mee aan de slag gegaan zijn.

Jureren

Na deze presentaties hebben de studenten hun visies aan de jury (waar ik ook deel van uitmaakte) gepresenteerd. Daarbij heb ik vooral beoordeeld op de wijze waarop de studenten het gedachtengoed van de Omgevingswet vertaald hebben in hun visies. Uiteindelijk hebben er twee groepen gewonnen, daarbij had één groep het gedachtengoed van de Omgevingswet heel goed vertaald in een proces en de andere groep had een heel sterke inhoudelijk vertaling van de Omgevingswet.

 

Contact

Daan Hollemans Meer informatie

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.