ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Training omgevingsmanagement en contracten

Training omgevingsmanagement en contracten. Verdieping op de module moderne contractvormen van onze basis training Omgevingsmanagement.

18 oktober 2016

Verdieping op de module moderne contractvormen van onze basis training Omgevingsmanagement.

De tweedaagse training wordt gegeven op 16 en 17 november 2016.

Het aspect ‘omgeving’ wordt steeds belangrijker in de contracten die op de markt worden gezet. Dit heeft invloed op de opgave van de omgevingsmanager. Hoe kom je met allerlei verschillende stakeholders en belanghebbenden van wensen naar klanteisen en uiteindelijke naar een contract? Hoe verhoudt zich dat tot de verschillende typen contracten en tot EMVI of tot Best Value? Hoe zit het met de ontwikkeling van een omgevingscontract (CBA)? De verdiepingstraining Omgevingsmanagement en Contracten speelt in op deze ontwikkelingen door de verschillende fasen van een project te doorlopen:

  • Omgevingsmanagement & de voorbereiding op het contract;
  • Omgevingsmanagement & de aanbestedingsfase;
  • Omgevingsmanagement & de uitvoering van het contract

We maken onderscheid tussen de rolopvatting van de omgevingsmanager aan zowel de opdrachtgevende als de opdrachtnemende kant. Hoe leest een opdrachtnemer een contract of een uitvraag? Hoe heeft de opdrachtgever het bedoeld? Hoe zorg ik voor de juiste klanteisen die leiden tot een ‘goed’ contract. En in hoeverre hebben klanteisen van collega’s (van technisch management en contractmanagement) impact op ‘mijn’ omgeving en de klanteisen?

 

Werkvorm
Tijdens deze verdiepingstraining wordt u handvatten aangereikt door onze ervaren trainers en adviseurs. Daarnaast worden er oefensituaties gesimuleerd en leert u op basis van intervisie van elkaar en ieders ervaringen. Ook is er de ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek.

 

Duur
Deze training duurt twee dagen.

 

Instapniveau
U heeft de module Moderne Contractvormen gevolgd uit de basis training Omgevingsmanagement of minimaal twee jaar ervaring als Omgevingsmanager of Omgevingsadviseur.

AANMELDEN

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.