of 58952 LinkedIn

Kamer wijst plan Hedwigepolder af

Een meerderheid van de Tweede Kamer wijst het plan van staatssecretaris Bleker om de Hedwigepolder voor een derde onder water te zetten van de hand.
1 reactie

Een meerderheid van de Tweede Kamer wijst het plan van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) om de Zeeuwse Hedwigepolder voor een derde onder water te zetten, af. Dat bleek woensdag bij een debat met Bleker.

Van tafel
Diverse partijen dienden moties in om het plan-Bleker van tafel te krijgen. Alleen het CDA steunt het onder voorwaarden. De VVD wil eerst meer opheldering.

Natuurcompensatie
Nederland heeft in 2005 een akkoord gesloten met Vlaanderen over het uitdiepen van de Westerschelde. Dat was nodig om de haven van Antwerpen beter bereikbaar te maken. Nederland beloofde toen als natuurcompensatie de Hedwigepolder helemaal onder water te zetten, maar het kabinet-Rutte kwam daar op terug. Bleker kwam vorige maand met zijn alternatief.

Volledige ontpoldering
Een deel van de Kamer koerst nu toch aan op volledige ontpoldering, maar ook daarvoor lijkt geen meerderheid.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J.Brouwer op
Soms moet je op een genomen beslissing durven terugkomen, gewoon omdat de tijden veranderen. Daar waar inmiddels duidelijk is dat we mondiaal landbouwgrond te kort komen, is het natuurlijk van de zotte om in Nederland landbouwgrond onder water te zetten. Niet doen dus.
Los hiervan blijft natuurlijk de vraag hoelang en tegen welke prijs Antwerpen een goed begaanbare zeehaven moet blijven. Laat de Belgen toch vooral eigen grond onder water zetten.
Trouwens, toen in Groningen landbouwgrond onder water gezet werd t.b.v. de zgn. 'Blauwe stad' (bij nader inzien een financiële bodemloze put), heb ik toch weinig protesten vanuit Zeeland gehoord......