Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Justitie onderzoekt ex-topman Rochdale

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam is een serieus en grootschalig onderzoek begonnen naar mogelijke corruptie door de ontslagen directeur Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale. Een woordvoerster van het OM bevestigde donderdag een bericht hierover in De Telegraaf.

23 april 2009

Dubieuze transacties
Rochdale deed vorige maand aangifte tegen de ex-topman, onder meer omdat hij zichzelf als directeur een hoger pensioen zou hebben toegewezen. Justitie onderzoekt nu in samenwerking met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en het Bureau Financieel Economische Recherche een aantal mogelijk dubieuze vastgoedtransacties waarbij Möllenkamp als directeur betrokken was.

Wangedrag
Het OM heeft overigens nog niet formeel besloten Möllenkamp te vervolgen. Hoe lang het onderzoek duurt, kon de woordvoerster nog niet zeggen. Vanwege vermeend wangedrag ontsloeg de raad van commissarissen de directeur begin februari. Möllenkamp zou zichzelf hebben verrijkt met, naast een hoger pensioen, een villa in Spanje en een Maserati van de zaak. Möllenkamp ontkent dat sprake is geweest van wangedrag.

Vertrouwen verdwenen
Enkele dagen na het ontslag trad de raad van commissarissen in zijn geheel terug, omdat het maatschappelijk vertrouwen zou zijn verdwenen. Sinds de affaire houdt minister Eberhard van der Laan (Wonen) streng toezicht bij Rochdale.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie