Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Limburgs college vraagt om onderzoek Chemelot

Gedeputeerde Staten van Limburg vragen het kabinet om Chemelot te betrekken bij RIVM-onderzoek naar vervuilende industrie.

ANP
07 februari 2024
Chemelot, Geleen
Het Zuid-Limburgse industrieterrein Chemelot.Shutterstock

Het Limburgse college van Gedeputeerde Staten heeft het kabinet gevraagd om te bekijken of gezondheidsonderzoek rond chemisch industrieterrein Chemelot in Geleen mogelijk is. Provinciale Staten vroegen vorig jaar in een motie om onderzoek te doen naar de invloed van Chemelot op de gezondheid van omwonenden en werknemers.

Tata Steel

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deed eerder al onderzoek bij staalbedrijf Tata Steel in Noord-Holland. Het kabinet vroeg daarop of het instituut ook onderzoek kan doen bij chemiebedrijf Chemours in Dordrecht. Het RIVM bekijkt of een gezondheidsstudie zoals die bij Tata Steel ook mogelijk is 'voor andere industriële complexen met impact op de leefomgeving', aldus het Limburgse college in de brief aan het kabinet. Het college wil dat Chemelot in die verkenning betrokken wordt.

Vrijwillig

Chemelot doet ook zelf onderzoek, zo laat het college weten. Deelname daaraan is echter vrijwillig. 'De resultaten van het onderzoek kunnen erop wijzen dat er maatregelen getroffen moeten worden om verdere schade aan de gezondheid te voorkomen', aldus het provinciebestuur. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie