Advertentie
financiën / Nieuws

Vuelta leverde Drenthe miljoenen op

De start van Vuelta heeft Drenthe miljoenen opgeleverd. Dit blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van de gemeente Assen en de provincie Drenthe is verricht door een aantal hogescholen. De provincie presenteerde het rapport over het wielrenevenement woensdag.

21 januari 2010

Start
Op het start van de Ronde van Spanje in Drenthe kwamen 240.000 mensen af. De extra bestedingen door bezoekers worden berekend op 5,3 miljoen euro. Van de bezoekers kwamen 167.000 mensen van buiten de regio. Dat leverde ruim 1 miljoen euro extra aan overnachtingen op.

 

Publiciteit
Het onderzoek is gebaseerd op duizenden straatinterviews en telefonische enquêtes. De bezoekers, omwonenden en deelnemers waarderen de start van het Spaanse evenement met een 8,1. De start van de Vuelta heeft de Drentse hoofdstad veel publiciteit opgeleverd. In de geschreven media verschenen voor en tijdens het Vueltaweekend verschenen er 1.200 artikelen. Radio en TV besteedden zo’n 70 keer aandacht aan de start in Assen. 

 

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Peter
Kijk, dit is mooi!
Het evenement was mooi voor "boeren, burgers en wielerliefhebbers" en het brengt nog geld ook op. Drenthe: chapeau!
sjon / adviseur
Volgens mij is omzet iets anders als opleveren. Om een werkelijk goed beeld te krijgen zou je moeten zien wat Drenthe er aan publieke en private middelen heeft ingestopt en wat de netto-opbrengst is geweest in voornamelijk de private sector. Ik ben bang dat hoe mooi en goed het ook is geweest voor de Drenthe, de euforie dan beperkter zal zijn.
Big Spender / netto betaler
Ja, Drenthe staat nu op de kaart zoals dat heet. Niemand weet welke kaart en wat het effect er van is maar ze staan er wel.
En neem verder maar aan dat die rekensom niet klopt. We kennen ze: de uitgaven tel je grotendeels niet mee, want al die agenten en zo waren er toch al en je telt elke mm die er in de krant stond - ook als het vernietegende kritiek was - tegen het bekende advertentietarief op. En de Overheid maakt weer winst.
Nee de enige winstkaart is is de creditcard van onze CbR-Jos. Zijn vergoeding zul je nergens in een rapport terugvinden, helaas.
Maar het waren verder 2 FANTASTISCHE dagen.
Volgend jaar komt Sinterklaas nu zeker weer uit Spanje terug: mark my words.
Advertentie