Advertentie
financiën / Nieuws

Voormalig topambtenaar Lelystad mogelijk vervolgd voor fraude

Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt een voormalig topambtenaar van de gemeente Lelystad te vervolgen. De man wordt verdacht van fraude, waarbij het zou gaan om enkele tonnen. De gemeente deed hiervan begin vorig jaar aangifte. Dat heeft het OM donderdag bevestigd.

04 februari 2010
Gemeente deed aangifte
Justitie heeft het onderzoek naar de fraude vorige week afgerond en momenteel wordt bekeken of de zaak voor de rechtbank wordt gebracht. Lelystad geeft toe dat er een vermoeden van fraude was door een topambtenaar. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat Lelystad zelf aangifte heeft gedaan bij de politie. De burgemeester heeft vervolgens alle medewerkers gevraagd om, zo lang het onderzoek loopt, niet naar buiten te treden over de fraude. 'Om het onderzoek niet te vertragen,' laat burgemeester Margreet Horselenberg weten.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Ben benieuwd waar deze topambtenaar weer zijn plek krijgt, of is dit een van de weinigen die zijn netwerk niet op orde heeft gehouden?!?!?!
Voor een geloofwaardige overheid, veel wijsheid toegewenst!
Mario Bosman / Eigenaar AMB Financiële dienstverlening
Ken niet de AO/IB van Lelystad, maar kennelijk zijn daar leemten in aanwezig. Wens de gemeente succes met het onderzoek en indien de ambtenaar schuldig is hoop ik voor de burgers dat het geld of in ieder geval een deel daarvan weer in de gemeentekas terug zal vloeien.
Gerrit / ambtenaar
Top ambtenaar heeft een andere baan. Fraude werd ontdekt op moment dat betrokkene niet meer in Lelystad werkte. Informatie is naar buiten gekomen door klokkenluider. Betrokkene werkte rechtstreeks onder de burgemeester.
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Ben benieuwd, wanneer onderzoek uitwijst dat deze ambtenaar inderdaad heeft gefraudeerd, of dit, net als bij "de kleine burger die fraudeert" gevolgen heeft voor zijn functie en carriere. Zou moeten, is echter niet altijd/in veel gevallen niet zo. Heb zelfs mee mogen maken dat men elkaar een schouderklop gaf wanneer het over schendingen van integriteit ging. Gedurfd en knap bekeken klinkt dan. Bevestigt maar weer integriteit is alleen voor de "kleine" man!
Bezuinigingsmogelijkheden genoeg, alleen tja, hoe moet je dit bewerkstelligen wanneer daar waar je wilt bezuinigen, dat nu net de plek is die daarover gaan...... De vicieuze cirkel van de overheid!
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
...Oh, gaat overigens in veel TOP's zo, uitzonderingen bevestigen de regel, maar krijg je echt niet volgeschreven.
Advertentie