of 59761 LinkedIn

Sterkste economische groei in Almere en Haarlemmermeer

Almere en de Haarlemmermeer kenden in 2019 de hoogste economische groei, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). De provincies met in 2019 de hoogste economische groei waren Utrecht, Flevoland en Noord-Holland.

Almere en de Haarlemmermeer kenden in 2019 de hoogste economische groei, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). De provincies met de hoogste economische groei in 2019 waren Utrecht, Flevoland en Noord-Holland.

Bevolkingsgroei

Een toename van de bevolking en goede prestaties van leasebedrijven dreven de economische groei van Almere in het afgelopen jaar, schrijft het CBS. ‘Maar ook de handel en de bouwnijverheid droegen in belangrijke mate bij aan de groei.’ De gemeente Haarlemmermeer had profijt van de bevolkingsgroei, de luchtvaart en de groothandel bedrijfstakken.

 

Herindeling

De groei in Utrecht was 4,6 procent en was mede te danken aan de handel, maar kwam voor een belangrijk deel door een complexe gemeentelijke herindeling die een gedeelte van Zuid-Holland aan Utrecht toevoegde. De nieuwe Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden ontstond uit een fusie van het Utrechtse Vianen en de Zuid-Hollandse gemeenten Leerdam en Zederik.

 

Handel

Flevoland groeide met 3,1 procent dankzij de handel en de bevolkingstoename. Noord-Holland groeide met 2,5 procent, onder andere dankzij de zakelijke dienstverlening en de informatie- en communicatiesector. Groningen zag, vooral dankzij de daling van de aardgaswinning, de economie krimpen met 0,9 procent.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners