Advertentie
financiën / Nieuws

Sanering provinciehuis kost Utrecht 7 miljoen

Met het betalen van 7 miljoen euro komt er een eind aan een slepend conflict tussen de provincie en de nieuwe eigenaar van het pand, een projectontwikkelaar.

14 maart 2013

De provincie Utrecht moet 7 miljoen euro betalen voor de sanering van asbest in het oude provinciehuis. De provincie zit inmiddels in een nieuw gebouw en het oude is bestemd voor studentenhuisvesting.

Slepend conflict

Met het betalen van 7 miljoen euro komt er een eind aan een slepend conflict tussen de provincie en de nieuwe eigenaar van het pand, een projectontwikkelaar. Dat heeft een woordvoerder van de provincie donderdag gezegd. De partijen staan al sinds vorig jaar voor de rechter, nadat was gebleken dat in het oude pand nog asbest zat. De provincie had dat moeten laten verwijderen.

66 duizend euro per dag
Door de schikking vervallen alle juridische procedures. Daaronder valt ook de door de rechter opgelegde dwangsom van 66.000 euro per dag die de provincie moest betalen aan de projectontwikkelaar. De projectontwikkelaar krijgt 4,8 miljoen euro ter compensatie, zegt de provincie. De rest van het geld is bestemd voor nadere sanering. De provincie heeft al 2 miljoen betaald.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Ehh....ook deze is toch een van die drie provincies die samen moeten van heer heer Plasterk? Inderdaad, alweer een toevalligheid...

Benieuwd wat er nog meer aan berichtgeving komt van/uit/over Noord-Holland, Flevoland en Utrecht....
Advertentie