of 64204 LinkedIn

‘Rijk moet afgeblazen dorpsfeesten steunen’

Kleinere dorpsfeesten moeten financiële compensatie kunnen krijgen als ze door de aangescherpte coronamaatregelen opeens moeten worden afgeblazen. Dat stellen verschillende burgemeesters die evenementen in hun regio’s afgelast zien worden in het AD.
Foto: Shutterstock

Kleinere dorpsfeesten moeten financiële compensatie kunnen krijgen als ze door de aangescherpte coronamaatregelen opeens moeten worden afgeblazen. Dat stellen verschillende burgemeesters die evenementen in hun regio’s afgelast zien worden in het AD.

Dansen met Janssen

Het Rijk zou door de leus ‘Dansen met Janssen’ verkeerde verwachtingen hebben gewekt, stellen de burgemeesters uit onder meer Zwolle, Doetinchem, Arnhem en Tilburg. Door de vrijdag aangekondigde verscherping van de coronamaatregelen worden niet alleen grote festivals getroffen, maar zien ook dorpscomités zich gedwongen hun jaarlijkse feest te schrappen of in te krimpen. Dergelijke feesten kunnen lang niet altijd een beroep doen op het garantiefonds van de Rijksoverheid, dat vooral is opgericht voor professionele organisaties.

 

Garantiefonds

Het kabinet heeft dit garantiefonds opgericht om organisatoren van festivals te compenseren die door corona niet kunnen doorgaan. Er zit 385 miljoen euro in de pot. Het geld is voor betaalde evenementen die in het verleden al vaker zijn gehouden en die ook een annuleringsverzekering hadden. Dorpsfeesten worden vaak gehouden met subsidie van de gemeente en zijn gratis toegankelijk. Die vallen niet onder het fonds.

 

Bijval

Peter Snijders, burgemeester van Zwolle en voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, wil de kwestie maandag aan de orde stellen in de vergadering van het Veiligheidsberaad, waarin de 25 voorzitters van de Veiligheidsregio’s bijeenkomen, zo zegt hij in het AD. Hij krijgt bijval van zijn collega's uit Doetinchem, Arnhem en Tilburg die ook compensatie willen voor de financiële consequenties voor de horeca en evenementenorganisatoren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ben (jurist) op
De Jonge is een ware charlatan; tegen het advies van het OMT probeerde hij als de rattenvanger van Hamelen jongeren te verleiden tot een prik en deed de suggestie dat je vijf minuten later de disco in kon wandelen. Typerend dat deze man nooit eens fouten kan erkennen. Ook de suggestie neem een prik dan kun je feesten is een valse combinatie. Over populisme gesproken...
Door Spijker (n.v.t.) op
Burgers en gemeenten kunnen -gelet op de daaraan verbonden Corona-risico's- het organiseren van dorpsfeesten voorlopig beter even uit hun hoofd zetten.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners