of 63428 LinkedIn

Prijs paspoort gaat 10 procent omhoog

Het paspoort wordt volgend jaar duurder. Gemeenten mogen in 2019 ruim 71 euro voor het reisdocument gaan vragen, nu ligt de maximumprijs nog op ruim 65 euro. Dat blijkt uit een tarievenlijst voor 2019 die de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens heeft gepubliceerd.
5 reacties

Het paspoort wordt volgend jaar duurder. Gemeenten mogen in 2019 ruim 71 euro voor het reisdocument gaan vragen, nu ligt de maximumprijs nog op ruim 65 euro. Dat blijkt uit een tarievenlijst voor 2019 die de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens heeft gepubliceerd.

ID-kaart

Voor een identiteitskaart moeten aanvragers volgend jaar bijna 57 euro neertellen, nu is dat nog ruim 51 euro. Deze prijzen gelden voor Nederlanders van achttien jaar en ouder. De documenten zijn tien jaar geldig. Gemeenten mogen zelf de prijs vaststellen, maar de meeste houden zich aan het vastgestelde maximumtarief.

 

Instemmen ministerraad vereist  

De ministerraad moet officieel nog instemmen met de tarieven voor 2019, maar dat zal naar verwachting geen wijzigingen opleveren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ben (gemeenteambtenaar) op
!0 %, mooi rond getal. Totaal niet gemotiveerde prijsstijging. Zijn de "grondstoffen" ineens 10 % duurder of verdient de baliemedewerker Burgerzaken ineens 10 % meer? Waarom niet meteen mooi afronden op 100 euro? In dit tempo zitten we daar over 4 jaar toch. Natuurlijk heeft de ministerraad geen bezwaar. Dit is goed voor de gemeentekas. Natuurlijk gaan gemeenten voor dat maximum. Nu nog de OZB met 10 % omhoog want ach, huizen zijn zoveel duurder geworden. Waarom niet die Eerste Kamer afschaffen? Levert ook veel op voor de schatkist en het is toch een hopeloos verouderd instituut uit de postkoetstijd. Waarom hebben we nog een staatsinrichting uit 1850 met provincies uit de tijd van Napoleon? Het referendum de nek omgedraaid. Het gaat de goede kant op met de democratie. 1 keer per 4 jaar als een klein kind met een rood potlood een rondje kleuren. Dacht je nou dat ik ga stemmen op zulke instituten als Provinciale Staten, die voor mij de 1e Kamer kiezen, omdat ik daarvoor te weinig kennis heb zoals men in 1850 dacht? Tijd voor echte democratie, drastische aanpassing aan onze 21e eeuw. Waarom werkt een referendum wel in Zwitserland en is de 2e Kamer hiervoor zo bang?
Door de vries (ambtenaar) op
ja hoor, daar gaat ie weer. De prijs gaat van 65 euro naar 71 euro. Een paspoort is 10 jaar geldig. Dat is over 10 jaar gerekend een verhoging van 60 eurocent per jaar. De prijs van een ijsco. Waar gaat dit over? Melkkoeien, pensioenen? Echt waar, moet dat er bij gehaald worden?
Door Spijker (n.v.t.) op
Het Rijk vertoont zich op alle fronten als één grote melkkoe! Geloof maar niet dat burgers er komend jaar één stuiver op vooruit gaan, in tegendeel. Gepensioneerden met enig pensioen moeten er al voor het 11e jaar aan geloven. Wie stopt dit kabinet met malloten?
Door Happy Day op
Wordt het duurder of gaat het meer kosten ?
Als iets duurder wordt, is het zijn geld niet waard. Gaat het meer kosten , dan kan je uitleggen waar die meerkosten voor nodig zijn. Ik heb nergens gelezen waarom het meer mag kosten.
Door Rex Rotary (Coordinator) op
Tuurlijk. Past helemaal in het beeld van andere melkkoe acties. De zorgpremie schijnt ook met 7% omhoog te gaan. Tijd om te verhuizen naar Venezuela; daar is mijn geld nog echt wat waard.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners