of 64277 LinkedIn

Limburg wil ruimere vergoeding omzetderving

De provincie Limburg wil overleg met het Rijk over de niet vergoede omzetderving van ondernemers die getroffen zijn door de watersnood in juli.
1 reactie

De provincie Limburg wil overleg met het Rijk over de niet vergoede omzetderving van ondernemers die getroffen zijn door de watersnood in juli.

Beperkingen

Weliswaar is er een tegemoetkoming voor onverzekerde schade. Maar de wet die deze tegemoetkoming mogelijk maakt, kent ook beperkingen waardoor onder meer omzetderving voor ondernemers er niet onder valt.

 

Duidelijkheid

Dat laat de Limburgse waarnemend gouverneur Johan Remkes vrijdag weten. ‘De ramp afgelopen juli heeft enorme materiële en immateriële schade aangericht. Voor getroffenen is het van belang dat zij geleden schade snel kunnen herstellen en weten hoe zij daarin - voor wat betreft onverzekerbare schade - worden tegemoetgekomen’, aldus Remkes. ‘De regeling tegemoetkoming schade zoals die vandaag is vastgesteld door het kabinet schept die duidelijkheid.’

 

In gesprek

‘De wet kent echter ook beperkingen waardoor bijvoorbeeld omzetderving voor ondernemers er niet onder valt. Het kabinet erkent het door de regio benadrukte belang van dit punt en heeft toegezegd hierover met de regio en ondernemersvertegenwoordigers in gesprek te gaan’, aldus Remkes. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Zipje op
Het lijkt me goed dat ondernemers de geleden schade vergoed krijgen. Het lijkt me ook goed dat uitgezocht wordt wat Gedeputeerde Staten van Limburg hebben gedaan om dit te voorkomen en dat wordt uitgezocht wat alsnog gedaan moet worden om dit te voorkomen.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners