Advertentie
financiën / Nieuws

Geen pensioenverlaging in 2021

Ambtenarenpensioenfonds ABP hoeft dit jaar de pensioenen niet te verlagen. De voorlopige dekkingsgraad lag op 31 december op 92 procent en komt daarmee zeker boven het minimum.

04 januari 2021
pensioendiscussie-shutterstock-1079107151.jpg

Ambtenarenpensioenfonds ABP hoeft dit jaar de pensioenen niet te verlagen. De voorlopige dekkingsgraad lag op 31 december op 92 procent en komt daarmee zeker boven het minimum.

Duidelijk

Hoe hoog de dekkingsgraad (de verhouding van het geld dat ABP heeft ten opzichte van de te betalen pensioenen) precies gaat zijn is nog niet zeker, daar weet het pensioenfonds op 21 januari meer over, maar 'duidelijk is dat die niet onder de 90 procent zal komen’.

 

Versoepelde grens

‘Minister Koolmees heeft de ondergrens voor de dekkingsgraad van eind december tijdelijk verlaagd van 104 procent naar 90 procent’, schrijft ABP. ‘Doordat ABP gebruikmaakt van deze versoepelde grens, is een verlaging van de pensioenen niet nodig.’

 

Voorzichtig

Na maandenlang gekwakkeld te hebben, kroop de dekkingsgraad in november al boven de 90 procent, maar ABP bleef voorzichtig. Nu is duidelijk dat pensioenverlaging wordt vermeden. Het pensioenfonds laat echter wel weten dat door veranderingen in de belastingregels het pensioen toch iets lager uit kan vallen. 'Eind januari ziet u dit terug in de betaalspecificatie.'

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
En, moeten we nu dankbaar zijn of zo? We moeten af van die beleidsrekenrente die kunstmatig laag is en niets met de werkelijkheid qua rendementen van doen heeft. En de bemoeienis van de politiek moet weg want daar zit nog een veel groter gevaar.
G van Vliet
Andere pensioenfondsen presteren al jaren beter. Dus strategie aanpassen en kosten moeten lager. Dus bezuinigen op personeelskosten, etc.!
Arnold / gemeentemabtenaar
Natuurlijk niet, de verkiezingen komen er aan........
henk / proces-keten manager bedrijfsleven
Alleen de stemmen tellen. Verkiezingen komen eraan. Politiek is volkomen losgezongen van de mensen in het land. Is alleen maar stemvolk. Dus na de verkiezingen gaat de diefstal verder!
Mark
Inderdaad de verkiezingen komen er aan.

Belangrijker, de afgelopen jaren heeft er geen enkele indexering plaats gevonden. Terwijl de prijzen, huren etc. gewoon gestegen zijn. De gepensioneerden zijn er de afgelopen jaren 10% in koopkracht op achteruit gegaan. Alles door de rekenrente. Terwijl de pensioenfondsen standaard 5-10% rendement halen en het geld zich verder opbouwt bij de pensioenfondsen.
Advertentie