Advertentie
financiën / Nieuws

Eindhoven kandidaat voor culturele hoofdstad

Het innovatieve en creatieve profiel van Eindhoven en de recent behaalde titel slimste regio is een onderscheiden bid ten opzichte van de concurrenten.

19 oktober 2011

Niet Den Bosch maar Eindhoven wordt waarschijnlijk naar voren geschoven als de Brabantse kandidaat voor culturele hoofdstad van Europa in 2018. Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft dat dinsdag als bestuurlijk leider van het project geschreven aan de gemeenteraden van de vijf grote Brabantse steden die meedoen.

BrabantStad
De Brabantse steden en provincie willen het liefst als het samenwerkingsverband BrabantStad strijden voor de titel, maar tijdens een heroriëntatie is bevestigd dat één stad kandidaat moet zijn. Tot dusver zou Den Bosch de officiële kandidaat zijn. Maar op basis van een concurrentieanalyse is de keus op Eindhoven gevallen, schrijft Rombouts namens de cultuurwethouders van alle steden.


Onderscheidend

,,Het innovatieve en creatieve profiel van Eindhoven en de recent behaalde titel slimste regio is een onderscheiden bid ten opzichte van onze concurrenten'', aldus Rombouts.


Kandidaten

In 2018 is Nederland samen met Malta aan de beurt om de culturele hoofdstad van Europa te leveren. Officieel is Den Bosch namens vijf Brabantse steden kandidaat voor de titel, omdat er maar één stad kan deelnemen. De andere Nederlandse kandidaten zijn Utrecht, Den Haag, Almere, Maastricht en regio Friesland.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Saskia
eindhoven de gekste

:D
Advertentie