of 63966 LinkedIn

Directeuren woningcorporatie ontslagen

Woningcorporatie De Key in Amsterdam heeft aangifte van fraude gedaan tegen twee directeuren. Het tweetal is op staande voet ontslagen. Voorzitter Frank de Grave van de Raad van Commissarissen zei vrijdag in het NOS Journaal dat de twee directieleden de Raad hebben misleid bij grondaankopen in onder meer Zeewolde.
4 reacties
Woningcorporatie De Key in Amsterdam heeft aangifte van fraude gedaan tegen twee directeuren. Het tweetal is op staande voet ontslagen. Voorzitter Frank de Grave van de Raad van Commissarissen zei vrijdag in het NOS Journaal dat de twee directieleden de Raad hebben misleid bij grondaankopen in onder meer Zeewolde.

3,2 miljoen euro
Volgens De Grave is De Key bij de grondtransacties in 2005 en 2006 voor 3,2 miljoen euro benadeeld. Dat bedrag is verdiend door een tussenpersoon, die zonder medeweten van de Raad van Commissarissen bij de grondaankopen betrokken was. De tussenpersoon is een oud-collega van de ontslagen directieleden.

 

Misleid
De Grave: 'Waarom de Raad van Commissarissen is misleid, weten we niet. Maar het vermoeden is dat er sprake zou kunnen zijn van fraude. Daarom hebben het Openbaar Ministerie gevraagd dit te onderzoeken.'

 

Onderzoek
De aangifte is gebaseerd op een onderzoek van accountantsbureau Deloitte, maakte De Key vrijdag bekend. De strafrechtelijke aangifte is gericht tegen de voormalig algemeen directeur van De Key en de voormalige directeur van haar ontwikkelingsmaatschappij De Principaal. Beiden waren al niet meer actief, maar nog wel in dienst van De Key.

 

Te hoge prijs
Volgens De Key is achteraf gebleken dat de aangekochte grond in Zeewolde, ten behoeve van een nieuwe woonwijk van Almere, een aanmerkelijke lagere waarde vertegenwoordigt dan waarvoor deze is aangekocht.

 

Schade verhalen
De Key beraadt zich over de mogelijkheden om haar schade in deze kwestie te verhalen. De grondtransactie in Zeewolde staat niet op zich. De Key heeft een forensisch onderzoek ingesteld naar meer dubieuze transacties met vastgoedhandelaren. Enkele van deze transacties worden nader onderzocht. De Key is met 38.000 verhuureenheden een van de grotere corporaties in Nederland

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alexander (extern) op
Veren en pek voor dit gedrag.
Je hoort er verder maar weinig over.
Door Gert-Jan Tolberg (extern) op
Ik denk dat hier ook een woord van waardering voor Frank de Grave op zijn plaats is. De man werd eerder verguisd vanwege zijn rol bij DSB, terwijl later bleek dat Scheringa hem had ontslagen toen hij misstanden aan de kaak stelde.

Nu laat hij opnieuw zien te hechten aan integriteit.

En die woningbouwsector moet eens een keer een goede ethische introspectie doen. Blijkbaar zitten er corrumperende factoren in het systeem en zijn bestuurders niet goed in staat om daarmee om te gaan. De kat kan niet van het spek afblijven. Beter screenen en controleren op persoonlijk integriteit is een eerste stap.
Door Gerrit (ambtenaar) op
Deze woningcorpaoratie heeft ook de woning (veel te duur gekocht) aan de burgemeester van Zantvoort verhuurt. Verder zijn er meer verdachte vastgoed transacties geweest. Dit is slechts een deel van de beerput.
Door Erp op
Krijgen beide heren nog een ontslagvergoeding?

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners