of 64621 LinkedIn

'Borghouts keurde declaraties onterecht goed'

Reageer
Oud-gedeputeerde Hooijmaijers (VVD) nam volgens het Haarlems Dagblad ongeveer 3000 euro op met de provinciale creditcard. De uitgaven werden vooral gedaan in Hong Kong in 2007 en 2008. Achteraf werden deze bedragen opgevoerd als taxikosten, maar de kwitanties die dit konden bewijzen bleven achterwege. De opnames werden goedgekeurd door Borghouts, aldus het dagblad.
'Duur uit eten'
Uit het overzicht van declaraties dat door het Haarlems Dagblad werd opgevraagd, maakt de krant ook op dat Hooijmaijers regelmatig duur uit eten ging met maar een tafelgenoot. Ook declareerde hij een aantal kleine bedragen, waaronder de kosten voor betaaltelevisie in een buitenlandse hotelkamer.

Afgetreden
Harry Borghouts kwam recent onder meer in opspraak doordat de provincie Noord-Holland miljoenen euro's had weggezet bij de failliete IJslandse bank Landsbanki. Commissaris van de Koningin Borghouts en de gedeputeerden werden hiervoor bekritiseerd. Uiteindelijk traden drie gedeputeerden definitief af, waaronder Ton Hooijmaijers. Borghouts bleef aan, naar eigen zeggen omdat Commissaris van de Koningin geen politieke maar een benoemde functie is. Borghouts moest wel afstand doen van een deel van zijn (politieke) portefeuille.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.