Advertentie
financiën / Nieuws

Almere wordt schaatscentrum van Nederland

Almere steekt Thialf naar de kroon als het nieuwe schaatscentrum van Nederland. Dit blijkt uit een advies van De beoordelingscommissie selectie schaatsaccomodatie.

21 mei 2013

Almere moet het nieuwe schaatscentrum van Nederland worden. Vanaf 2016 zouden alle grote nationale en door de KNSB georganiseerde internationale schaatswedstrijden in het Icedome in Almere moeten plaatsvinden. Dit meldt de NOS.

Alle belangrijke wedstrijden

Het is de bedoeling dat vanaf 2016 alle grote nationale en door de KNSB georganiseerde internationale wedstrijden (schaatsen, kunstrijden en shorttrack) in het Icedome Almere plaatsvinden. De beoordelingscommissie selectie schaatsaccomodatie zal volgens de NOS morgen een rapport uitbrengen aan de KNSB en NOC*NSF waarin dit advies is vervat.
 

Financieel meest aantrekkelijk

In het rapport staat dat uit de bieding van Icedôme Almere ‘naar voren komt dat goed is bekeken wat topsporters en talenten nodig hebben, in financiële termen is de bieding veruit de meest aantrekkelijke, en de beoordelingscommissie gelooft dat er een centrum kan ontstaan met grote nationale en internationale uitstraling op de schaatssporten.’
 

Kortste eind
Thialf en TranSportium trekken aan het kortste eind. Zij hebben een week de tijd om beroep aan te tekenen, voordat op 28 mei het definitieve besluit valt

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Hopelijk is er niet alleen naar de investeringen van de nieuwbouw gekeken, maar vooral naar de exploitatie van het nieuwe centrum. Een goede exploitatie op langere termijn is namelijk veel belangrijker.
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
De reactie van JW kan ik mij wel voorstellen. Ik meen dat Almere overigens nog een infrastructuurprobleem heeft? Nu schaatsen we niet internationaal het hele jaar door in Nederland, maar toch nuttig om daar naar te kijken.



Ehhh, die KNSB kan toch ook een eigen stadion bouwen? Plan maken...grond kopen in gemeente naar keuze....overeenkomst...ontwikkelaar inhuren...
Morsnova / inwoner
Ach ja, Almere wil zo graag.....ze hebben al een groot Topsportcentrum laten bouwen, waar nauwelijks bespelers van naam komen. Ze hebben ook betaald voetbal geprobeerd. Almere wil er zo graag bij horen, dat bakken met gemeenschapsgeld worden uitgegeven voor deze hobbys. Hoe zou het met de exploitatie straks gaan? Daar kraait natuurlijk geen haan naar (net als bij dat vrijwel lege Topsportcsntrum). En wat betekent dit voor Thialf? Moeten straks de Heerenveners hun lokale belastingen spenderen aan het in stand houden van een leeg stadion nu de KNSB naar Almere wil?



Wat kunnen gemeentebestuurders toch ambitieus zijn, als het henzelf niets kost en het 'slechts' om belastinggeld gaat.



Wie verlost dit land eens van al die bestuurders, die arrogant strooien met gemeenschapsgeld en zelf geen enkel risico lopen?
BB
Jha en waarom denk je dat die de 'goedkoopste' oplossing is. Als je de Zembla uitzending van afgelopen week hebt bekeken gaat er misschien al een lichtje branden. Almere Poort staat al enkele jaren leeg (p.s. wel al werkende stoplichten alleen geen auto te bekennen) en er moet een oplossing komen om het met iedereen goed te maken ook die belegger van een nieuw winkelcentrum. Dan maar een beetje toveren met grondprijzen en kosten infrastructuur om de goedkoopste te zijn?! Het is nu toch al lang bekend dat daar geen markt is. Anders had rond het huidige sport centurm in Almere poort al veel meer gebouwd. Daar is geen ZIEL! Friesland daar zit wel de ziel van schaatsen. Ik hoop dat er nog bestuurders zijn die iets dieper WILLEN kijken dan de oppervlakkige cijvers en eens ECHT voor het algemeen belang op komen!
J. Derckx
De KNSB kan het geld beter gebruiken om de huidige topsporters en aankomende jeugd een optimale werkplek te bieden dan voor zichzelf een tempel te bouwen waar soberheid weer ver te zoeken is. Ik weet dat de foto's bij het lintjeknippen ook mooi moeten zijn maar daar wordt geen schaatser sneller of beter door. Dat ze in Almere dichter bij Schiphol zitten is een pro maar dat is Zoetermeer ook. De bereikbaarheid van Almere is echter nog steeds veel slechter. Dit alles is in Friesland al jaren aanwezig en iedere schaatsliefhebber gunt de Friezen hun ijspaleis. Die kijkt niet naar politieke spelletjes om mevr. Jorritsma meer in beeld te brengen, daar zorgt ze steeds zelf wel voor. Eigenbelang voorop.
franken / gemeentelijk ambtenaar
Natuurlijk gaan we een miljoenenstadion bouwen als we flink moeten bezuinigen......
jw
En hebben we allemaal genoten van Thialf en er als samenleving veel geld in gepompt, maar laten we als KNSB gewoon het verleden vergeten en kijken of er nog een overheid is die het tijdelijk nóg goedkoper wil doen. En gaan de gemeentetjes weer concurreren met gemeenschapsgeld. Dat eeuwenoude "kom in onze gemeente, want hier is het pas echt goed"-gekwek waar bijna iedere gemeente aan meedoet, daar moesten we maar 'ns van af, dat zou een hoop ellende schelen.
Flip Zolderman
Dit lijkt me HET moment voor een goede onderzoeksjournalist om er eens goed in te duiken, want dat dit aan alle kanten stinkt naar groot geld en omkoping, dat kan iedereen al van ver ruiken.
Advertentie