Advertentie
financiën / Nieuws

Al eerder aangifte tegen verspillende directeur woningstichting WSG

De Woningstichting Geertruidenberg, die op de rand van de afgrond staat en alleen met een injectie van 118 miljoen euro overeind kan komen, heeft eerder aangifte tegen directeur Peter Span gedaan.

30 juli 2013

Woningstichting Geertruidenberg, die met een financiële injectie van 118 miljoen overeind gehouden moet worden, heeft in juni aangifte gedaan tegen haar voormalige directeur Peter Span.

Onverantwoorde aankopen

Die zou zich volgens de woningstichting hebben benadeeld door onverantwoorde aankopen waardoor WSG in de financiële problemen geraakte. Volgens WSG zou Span bij diverse onzakelijke transacties familieleden zoals zijn moeder, dochter, nichtje en zwager hebben bevoordeeld.
 
Geen strafrechtelijk onderzoek 

Op 11 juli liet het Openbaar Ministerie (OM) weten geen aanknopingspunten te hebben om strafrechtelijk onderzoek te doen naar Span. De ex-directeur zelf vindt dat zijn voormalige werkgever een hetze tegen hem voert. Hij claimt van zijn voormalig werkgever 6,5 ton ontslagvergoeding plus 1,7 miljoen euro pensioenschade.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
Het graaien bij WSG gaat onverminderd door.

Nu blijkt interim-directeur Peter Ruijgrok een salaris te beuren van 60.000 euro per maand (!).



De schaamte voorbij.



De huurder hebben per 1-7-2013 een forse huurverhoging voor de kiezen gekregen.

Ook is er een noodhulp van meer dan 100 miljoen opgebracht op WSG voor faillissement te behoeden.

En ondertussen verrijken de witteboordencriminelen zich gewoon door.



Wanneer breekt de opstand uit ?
gerrie
Peter Pan probeert zijn zakken voor de tweede maal te vullen. Wat een tovenaar is deze man. Gewoon de boel failliet laten gaan. Zo hoort dat met organisaties die hun eigen zak met belastinggeld proberen te spekken.
Kritikus / Geen Hagenees
Toen Span 2 jaar gelden terugtrad, werd hij door heel politiek Geertruidenberg e.o. geprezen om zijn visie en zakelijk inzicht. Ja, mensen zijn snel geïmponeerd door brallerig gedrag en blufpoker. Span lijkt vooral goed te hebben gezorgd voor zichzelf en zijn familieleden. Zadelde een woningorporatie van slechts 4000 huizen met een verliespost van honderden miljoenen euro's op. Gebruikte ook niet-toegestane transactiemethoden. Maar het OM ziet geen reden voor strafvervolging.
P.Pluim
Opsporen en in de bak met al die oplichters en zakkenvullers. En vooral het gejatte geld laten teruggeven met rente. Dan is de crisis zo voorbij!.
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Waar was de Raad van Bestuur van deze woningbouwcorporatie toen deze zaak speelde? Als er al iemand schuld heeft moet vooral ook daar worden gezocht.
Criticus
Het graaien gaat zeker door bij de WSG, wie zou dat moeten tegenhouden? Geen enkele bestuurder en of controlerende gemeente raadslid , wethouder, burgemeester doet er wat aan. Want ook die hebben jarenlang hun al dichtzittende ogen niet open gekregen.

En waarom zouden ze eigenlijk optreden? Daar worden ze toch niet voor betaald! Een stel hobbyisten dat zijn het die raad en collegeleden van de gemeente Geertruidenberg. Geld van ons over de balk smijten meer kunnen ze niet. Ze zouden ze allemaal naar huis moeten sturen zonder vergoeding!

En de zakkenvullers bij de WSG incl. Peter Span moeten ze voor 50 jaar de bak in gooien. Het is een grote corrupte bende, die doen wat ze willen.
Advertentie