financiën / Partnerbijdrage

P&C: Draagvlak creëren in de lijn

Planning & Control: Draagvlak creëren in de lijn. Hoe je P&C in de lijn beter op de agenda krijgt

05 oktober 2021
Webinar-P-C.png

In het eerste webinar stonden we stil bij het doel van Planning & Control. En hoe het ook anders kan. De meest gestelde vraag was "hoe creëer je draagvlak en eigenaarschap zodat het niet alleen het feestje van financiën is? " In deze webinar gaan we het gesprek aan met experts uit de praktijk om te achterhalen hoe je planning & control in de lijn beter op de agenda krijgt. 

18 nov 2021, 9.00 tot 10.00 uur

Locatie: online Aanmelden

Meer draagvlak

Het doel van Planning en Control is weergeven in hoeverre de gemeente haar doelen bereikt en welke financiële middelen hiervoor nodig zijn. Om dit inzicht te kunnen geven is medewerking nodig van de lijn en het bestuur. Je bent hier dus afhankelijk van het draagvlak bij de andere betrokkenen. Hoe krijg je prioriteit van P&C in de lijn en welke rol speelt cultuur en gedrag daarbij? Met welk gedrag kun jij zelf participatie aansporen? Of andersom, door welk gedrag zorg jij er zelf voor dat men jouw team van specialisten gaat betrekken? Hoe zorg je voor eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid?

 

Sprekers

In het webinar gaan we opnieuw het gesprek aan met Hilko de Boer, trainer innovatie in P&C , interim-veranderadviseur en auteur van het boek “JA zeggen JA doen – organisatieverandering van binnenuit”. Hij zal onder gespreksleiding van Frans Koemans, verandermanager binnen EIFFEL, het gesprek voeren met een aantal ervaren financials van gemeenten. 

 

AANMELDEN

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.