Advertentie

Executive Programma Maatschappelijk Leiderschap

Vooropgaan in verandering als leider voor de publieke zaak

Vraag vrijblijvend een brochure aan, klik hier!

Steeds meer leiders in het publieke domein vragen zich af hoe ze de maatschappelijke problemen van onze tijd moeten aanpakken. Welke maatschappelijke impact kun je realiseren, terwijl de werkdruk en de werkomgeving al een uitdaging zijn? Hoe kun jij invulling geven aan jouw leiderschapsrol zodat anderen meegaan in het realiseren van de doelen? De maatschappelijke uitdagingen van deze tijd worden steeds groter in een omgeving die ook nog eens steeds complexer wordt. Dat vraagt om een ander type leiderschap; om maatschappelijke leiders.

Tijdens deze masterclass leer je vanuit diverse theoretische invalshoeken, inspirerende sprekers, cases, met én van elkaar. We verkennen hoe jij je leiderschapsrol invult, hoe dat zich verhoudt tot wat jou drijft, de ambities van de organisatie en het team dat je wilt meekrijgen en hoe je daarin verandering kunt aanbrengen. Je krijgt praktische handvatten aangereikt, inspiratie, reflectie, en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers aan het programma.

leerdoelen

Na afloop van het programma: 

 • Heb je inzicht wat maatschappelijk leiderschap voor jou betekent en hoe je dit kunt toepassen
 • Heb je beter inzicht in jouw waarden en innerlijk kompas en hoe deze richting geven aan jouw leiderschap
 • Heb je inzicht in jouw voorkeuren van leiderschapsrollen en wat dit betekent voor anderen
 • Heb je inzicht in de impact die je hebt op anderen en concrete handvatten om deze te vergroten
 • Heb je in beeld welke complexiteiten en verschillende belangen je gaat tegenkomen bij het in de wereld zetten van wat jij met je team wilt creëren
 • Heb je je theoretische kennis over diverse leiderschapsmodellen vergroot en kun je deze actief inzetten in jouw organisatie.


Voor wie?

 • Gedreven en gemotiveerde leiders uit de publieke sector die impact willen maken
 • Senior managers en senior strategen van profit - en non-profit organisaties met een maatschappelijk doel

Programma:
 
20 september 2023 | Module 1 - Inzicht in persoonlijk leiderschap, handelen vanuit waarden
Deze module starten we met betekenis geven aan maatschappelijk leiderschap. Freek Landmeter, neemt je allereerst mee in maatschappelijke thema’s, vanuit het gezichtspunt van organisaties. Hoe hij hier als leider (vanuit Artsen zonder Grenzen, PAX) mee omgaat, beschrijft hij vanuit ingrijpende persoonlijke ervaringen. Diverse dilemma’s komen aan bod. Daarna verkennen we wat maatschappelijk leiderschap voor jou betekent.
Door: Freek Landmeter & Erna ter Weele 

5 oktober 2023 | Module 2 - Inzicht in impact, handelen vanuit belangen 
De vertaling van je ambities als maatschappelijk leider vraagt om te sturen op verbinding, commitment en nieuwe kaders. Welke voorkeursrol(len) heb jij in je stijl van leiding geven en wat betekent dit in relatie tot anderen? Welke impact heb je nu? 
Door: Astrid Greven & Mario Nossin

9 oktober 2023 | Module 3 - Leren vanuit de toekomst 
In deze module van een halve dag, behandelen we de theorie van Authentic Leadership en Theory U en zal Boy van Droffelaar je meenemen in de resultaten van zijn promotieonderzoek over de impact van natuurervaringen op je persoonlijke leiderschapsontwikkeling. 
Door: Boy van Droffelaar

9 en 10 november 2023 | Module 4 - De Leadership Journey (tweedaagse sessie inclusief overnachting) 
Gedurende een 24-uurs bijeenkomst in de natuur creëren we de rust en ruimte om te reflecteren op jouw persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling. Door aanwezig te zijn in de natuur en waar te nemen met al je zintuigen kom je in het NU. Je ontdekt wat het met je doet als het op jou aankomt
Door Angela Lijmbach en Laura Ozinga

20, 21 en 22 november 2023 | Module 5 - Tussentijdse coaching
In een persoonlijk coaching gesprek verkennen we met jou de inzichten die je uit je reis hebt meegenomen en hoe je deze in je dagelijks en professionele leven integreert. Wat kun jij doen om je maatschappelijk leiderschap verder te ontwikkelen en met de groep als geheel meer impact te maken.
Door: Angela Lijmbach en Laura Ozinga

7 december 2023 | Module 6 - De toekomst verbeeld
Hoe neem je leiderschap op maatschappelijke thema’s? Welke beweging wil je creëren? Het gaat hier om het begeleiden van het proces dat abstract begint en concreet wil worden, ook wel de beweging van plan naar realisatie. 
Door: Yolanda Eijgensteijn, Angela Lijmbach & Laura Ozinga


Praktische informatie:

 • Data: 20 september, 5 oktober, 9 oktober, 9 en 10 november (leaderschip journey), 20 t/m 22 november en 7 december 2023
 • Tijden: De bijeenkomsten beginnen steeds om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur, met uitzondering van de 2-daagse in de natuur; dan overnachten deelnemers 
 • Locatie: Amsterdam 
 • Certificaat: Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname vanuit de Universiteit van Amsterdam 
 • Kosten: € 5.975,- (inclusief catering, literatuur, exclusief 2-daagse overnachting van € 350,-). Alumni van AAGS/UvA Academy, leden van de AUV en abonnees van Binnenlands Bestuur krijgen 10% korting


Aanmelden:
https://uvaacademy1.ac-page.com/maatschappelijk-leiderschap-inschrijfformulier

Wil je eerst wat meer informatie ontvangen?
Vraag dan hier vrijblijvend een brochure aan: 
https://academy.uva.nl/maatschappelijk-leiderschap

Meer informatie:
Esther Verhamme
E: e.verhamme@uva.nl
M: 06-2875 9774

Advertentie
Advertentie