of 61441 LinkedIn

Zwolle en Nijmegen in de prijzen met slimme binnensteden

De gemeenten Zwolle en Nijmegen zijn in de prijzen gevallen bij de verkiezing van Slimste Binnenstad 2016. In de Jaarbeurs in Utrecht wonnen de gemeenten in de categoriën 'Slimste Visie 2016' en 'Slimste Project 2016'.

De gemeenten Zwolle en Nijmegen zijn in de prijzen gevallen bij de verkiezing van Slimste Binnenstad 2016. In de Jaarbeurs in Utrecht werden de gemeenten in de categoriën 'Slimste Visie 2016' (Zwolle) en 'Slimste Project 2016' (Nijmegen) als winnaars aangewezen. 

Winst van slimme visie
Zwolle won in de categorie 'Slimste Visie 2016'. Waar voorheen nog bekeken werd naar de plannen die openbaar zijn gemaakt op smart city-gebied, werd dit jaar bekeken wat de visie van een gemeente heeft opgeleverd, aan de hand van de resultaten op indicatoren die wereldwijd afgesproken zijn voor 'Sustainable development of communities — Indicators for city services and quality of life.' De Overijsselse gemeente liet Enschede en Roosendaal achter zich.

Initiatiefrijk Zwolle
Zwolse wethouder Jan Brink vindt de prijs een grote blijk van waardering. ‘Dit is niet een onderscheiding voor een afzonderlijk slim project, maar voor de visie die we in Zwolle hebben ontwikkeld om de kennis en intelligentie van vele partners te borgen in het beleid; om samen met de stad vorm te geven aan de toekomst van Zwolle.’ Een van de onderdelen waarvoor de jury veel waardering had is volgens de gemeente het programma 'Initiatiefrijk Zwolle', bedoeld om burgers en organisaties aan te moedigen om initiatieven ten ontwikkelen. Ook de nieuwe, transparante opzet van de gemeentebegroting oogstte veel lof van de jury.

Smart Emissions
Het project Smart Emissions van gemeente Nijmegen werd beloond met de prijs voor Slimse Project 2016. Bij het project wordt getest of sensordata over geluid en luchtkwaliteit uit een burger-meet-netwerk inzicht oplevert op lokaal en stadsniveau. Dit wordt gebruikt als aanvulling op de beschikbare professionele data van het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit van het RIVM.
 

Zie voor meer informatie over het Slimse Binnenstad-congres de website van de organisatie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.