Advertentie
digitaal / Nieuws

Werk.nl werkt nog steeds traag

De website Werk.nl van uitkeringsinstantie UWV werkt nog steeds traag en bezoekers kunnen te maken krijgen met foutmeldingen, laat een woordvoerder van het UWV weten.

05 augustus 2013

De website Werk.nl van uitkeringsinstantie UWV werkt nog steeds traag en bezoekers kunnen te maken krijgen met foutmeldingen. Dat liet een woordvoerder van het UWV maandag weten.

Oorzaak onbekend Externe experts, onder meer van IT-concern IBM, doen op dit moment onderzoek naar het euvel. Werk.nl presteert al tijden niet optimaal. "Wij weten niet wat de oorzaak precies is", stelt de zegsman. Wel is het volgens hem zeker dat er geen sprake is van een cyberaanval.

Geen aanvragen
De webpagina ging vorig weekend helemaal uit de lucht voor een systeemupdate en dinsdag kampte het digitale loket voor werkzoekenden vermoedelijk om dezelfde reden met een storing. Hierdoor konden tijdelijk online geen uitkeringen worden aangevraagd of sollicitaties worden doorgegeven.

Onderhoud verplaatst
Het voor afgelopen weekend geplande onderhoud aan de site is verplaatst naar een later moment. Het UWV benadrukt dat de site nu wel bereikbaar is. Afgelopen weekend zouden mensen ook massaal hun uitkering hebben aangevraagd. Iedereen die toch een foutmelding krijgt, wordt geadviseerd zijn aanvraag via de site nogmaals te proberen. Ook kan een uitkeringsaanvraag telefonisch worden gedaan via het klantnummer van het UWV (0900-9294) of bij een van de locaties van de uitkeringsinstantie.

Reacties: 14

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
Werktniet.nl. Maak er dat van. Je wordt tegenwoordig alleen al stront ziek van al die wachtwoorden.
pieter / wegkijker
Werk.nl is een voortdurende bron van ergernis en ongerustheid. De face to face dienstverlening opzeggen is een ding, maar om dan een haperende website (positief geformuleerd) als alternatief te bieden gaat te ver. Toch wordt er niet op ingegrepen dus kennelijk accepteert de politiek dit.
Theo Kooijmans
De dienstverlening via werk.nl is een drama. Onbegrijpelijk dat de overheid hier niet ingrijpt.
Luciën / financieel administratief medewerker
Sinds 2 maanden helaas afhankelijk van een WW-uitkering en op zich vind ik het niet verkeerd om via het internet te solliciteren en je sollicitatieactiviteiten door te moeten geven en meer van dat soort zaken i.v.m. het zoeken naar een nieuwe leuke uitdagende baan.

Alleen wil ik dan wél graag dat de website waarmee alles geregeld moet worden werkt ..!



Om nu te zeggen dat de site werk.nl "niet optimaal werkt" is volgens mij the understatement of the year! De site werk.nl werkt gewoonweg NIET ..! Klaar. Sinds de "vernieuwingen" van vorig weekend toen de site vanaf vrijdag tot en met zondag niet bereikbaar is geweest, is het alleen maar erger geworden.



Van wat ik gehoord/gelezen heb, maakt werk.nl gebruik van speciaal op maat gemaakte software/programma's/etc. Tsja, dat is vragen om moeilijkheden! Heb dat bij mijn vorige werkgever meegemaakt: op maat geschreven software, waarvoor dus alleen teruggevallen kan worden op de ontwikkelaar ervan voor support en nergens anders. Persoonlijk zou ik geen énkel bedrijf dit aanraden!



In ieder geval hoop ik dat ik snel weer een leuke uitdagende baan vind, zodat ik

1) niet meer afhankelijk ben van een WW-uitkering

2) niet meer van doen heb met de site werk.nl welke bij mij persoonlijk met enige regelmaat ergernis opwekt.
Kees Bloemendaal / Vuilnisman
Werk.nl heeft nooit gefunctioneert.
Het is een bron van ergernis.
Doel van Werk.nl is de ICT'ers
aan het wer houden. Uurtje
factuurtje. De ICT bedrijf die
Werk.nl heeft gemaakt is
bagger. Werk.nl toont in
alle opzichten hiaten.
Karen Bresser
"de website werkt traag" is kennelijk een eufemisme voor "de website doet het niet". Straks krijg ik geen of minder uitkering krijg omdat ik mijn sollicitaties niet op tijd heb doorgegeven, wat dan? Het is ook niet de eerste keer, je wordt er strontziek van.
Sanne / Onderwijsassistent
Net in de WW.. Maar wat een gedoe met werk.nl! Elke actie duurt uren, als het al werkt. Negen van de tien keer komt er een foutmelding! Hopelijk heeft dit geen gevolgen voor het doorgeven van de sollicitatieactiviteiten, want dat is nu onmogelijk..
AH Kox / administratief medewerkster
ik probeer al 2 dagen om mijn CV te plaatsen. ik ben er gisteren de hele middag mee bezig geweest maar ik ben nog niet verder gekomen dan het invullen v an mijn opleidingen. Vandaag ben ik ook al de hele dag ermee aan de gang maar ik heb 2 werkgevers in kunnen vullen voordurend krijg ik een melding dat de pagina niet gevonden wordt het duurt heel erg lang voor ik een stap verder gekomen ben. als ik wat aan het invullen ben springt hij ineens op een ander item en dan de foutmeldingen. ik ben bijna in staat om de computer naar buiten te gooien lang leve het digitaal melden.
Karen Bresser
Wat helemaal mooi is, is dat er bij de veelgestelde vragen staat dat de termijnen voor taken worden aangepast. En waar kan ik dat zien? Precies, in mijn werkmap, waar ik dus al dagen niet in kan omdat de website niet werkt........ En als ik in m'n werkmap zou kunnen, dan kan ik ook mijn taken doen. Dûûûûh!
R van den Berg / Beveiliger
Helaas zit ik sinds enkele maanden in de WW. Echter de site is gewoon bagger en helemaal nu kan niet in mijn taken moet sollicitaties doorgeven maar kan helemaal niet!!. er staan zelfs banen op die al vergeven zijn of het bedrijf is failliet. Er is altijd wel wat stapelgek word je ervan.
mach
WERK.NL Iis een ramp echt een ramp om te gebruiken.

in gelogt op 7/08/2013 met als titel van de website na te zijn ingelogt om taken door te geven is als volgt...

No Response from Application Web Server



There was no response from the application web server for the page you requested.

Please notify the site's webmaster and try your request again later.



again later euh euh de website werkt al meer dan een maand zeer zeer traag en nu als je geluk hebt kan je meschien inloggen en dan plots gedaan op zn gat...

traks gaan ze zeggen waar zijn uw taken zekers.

dit ruikt naar een attack op werk.nl voor zo ver ik kan zien lijkt het op een aanval met orbit attack ... de it is er mee bezig humhum... ik heb het in iedergaval op gsm staan dat de site niet werkt
O. ten Hove
Eén oplossing... als de cliënt weigert via werk.nl te werken dan is het UWV verplicht het weer handmatig en met formulieren te doen, Dit omdat een DigiD niet wettelijk verplicht is... Wanneeralle UWV-klanten dit zouden doen, dan is het snel afgelopen met de automatisering van het uwv. Ik denk persoonlijk zelf dat de externe ICT'ers a. ongeschikt zijn, b. vriendjes van hoge uwv'ers zijn en dat er mogelijke steekpenningen worden ebtaald. Plus zorg ervoor dat het systeem niet werkt want dan moet men je steeds weer opnieuw inhuren...
Hans / Huismeester
Werk.nl nog steeds niet optimaal beschikbaar!

Sollicitatieactiviteiten kunnen nog steeds niet worden doorgegeven. De storing gaat nu al de tweede week in!
August Biels / gewezen ambtenaar
"Werk.nl presteert al tijden niet optimaal" wat een gotspe... "niet optimaal" zou al een hele verbetering zijn ten opzichte van de standaardprestatie van deze website. Werk.nl is gewoon een baggerwebsite, die vrijwel permanent verregaand beneden de maat presteert. En dat ligt niet alleen aan de techniek, de hele website lijkt ontworpen om zo min mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Ook de interactie met gebruikers (als die éénmaal in de lucht is) is ver beneden peil.
Advertentie