of 59130 LinkedIn

Rijks ICT-dienstverlener DICTU groeit te hard

Het ministerie van EZ gaat de komende twee jaar terughoudend om met verdere groei van De Dienst ICT Uitvoering (DICTU). Minister Kamp schrijft dat de organisatie de afgelopen jaren sterk gegroeid is en dat DICTU nu de tijd nodig heeft om deze groei te 'absorberen'.

Het ministerie van EZ gaat de komende twee jaar terughoudend om met verdere groei van

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU). Minister Kamp schrijft dat de organisatie de afgelopen jaren sterk gegroeid is en dat DICTU nu de tijd nodig heeft om deze groei te ‘absorberen’.

Snelle groei klanten en medewerkers
Kamp meldt dat in een brief namens het ministerie van Economische

Zaken, over de beleidsprioriteiten en de bijbehorende uitdagingen op het gebied

van Informatie en ICT. DICTU is de vaste ICT-dienstverlener van het rijk en rijksbreed aangewezen als Shared Service Organisatie voor bedrijfsprocessen van onder meer inspecties, subsidies en registers. Ook buiten het ministerie van EZ om maken diverse inspecties en diensten gebruik van DICTU, dat zowel in aantal klanten als medewerkers gegroeid is.


Strategisch belang 

DICTU heeft volgens Kamp een grote rol bij het mede mogelijk maken van de strategische

veranderingen bij zijn klanten. Daarnaast is de organisatie ook belangrijk bij vernieuwingen, met name bij de transitie naar een cloud-omgeving. ‘DICTU is van strategisch belang, omdat zij de ICT voor de primaire bedrijfsprocessen beheert en meedenkt over ICT-vraagstukken bij de strategische

vernieuwingen in de uitvoering.'
 

Met uitbreidingen van het opdrachtenpakket wordt de komende twee jaren terughoudend omgegaan. Dit geldt ook met de groei van het aantal klanten.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk Bos op
Beter groei- dan krimppijntjes.