Advertentie
digitaal / Nieuws

Hoogste staat paraatheid door communicatiestoring

De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) heeft vanwege een KPN-storing de staat van de hulpverlening verhoogd naar een zogenoemde grip 4, de hoogste staat van paraatheid.Volgens de politie is het mogelijk dat iemand die in de regio Rotterdam het alarmnummer 112 belt, de meldkamer niet te spreken krijgt.Ook de hulpdiensten onderling ondervinden problemen met de communicatie.

27 juli 2011
De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) heeft vanwege een KPN-storing de staat van de hulpverlening verhoogd naar een zogenoemde grip 4, de hoogste staat van paraatheid. De communicatiesystemen p2000 en c2000 van de hulpdiensten in Rotterdam zijn vannacht door de storing uitgevallen.
Grenzen veiligheidsregio's
Volgens de politie is het mogelijk dat iemand die in de regio Rotterdam het alarmnummer 112 belt, de meldkamer niet te spreken krijgt.Ook de hulpdiensten onderling ondervinden problemen met de communicatie.Een grip-4 wordt afgekondigd als een calamiteit de gemeentegrenzen en de grenzen van veiligheidsregio's overschrijdt. ,,We hebben dat vooral gedaan omdat onduidelijk is hoe lang het nog gaat duren en wat de impact is op de maatschappij", aldus een woordvoerster. De storing in het communicatiesysteem van KPN treft onder andere de regio's Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid en de metro in Rotterdam.

Posten extra bemand
De vrijwillige posten van de brandweer en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in de regio waar problemen zijn door de storing bij KPN, zijn woensdag uit voorzorg bemand. Dat meldden de gezamenlijke hulpdiensten in de regio. De storing heeft gevolgen voor de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en delen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden.


Geen metro's
Door de storing in het telefoonnetwerk van KPN rijden er woensdagochtend ook geen metro's in Rotterdam. Medewerkers van het vervoersbedrijf RET kunnen geen portofoons gebruiken, wat tot onveilige situaties zou kunnen leiden. Tienduizenden reizigers zijn hierdoor vanochtend getroffen. Volgens een woordvoerster van het vervoersbedrijf RET is er geen sprake van chaos. ,,Het is vakantietijd en dus relatief rustig'', zei ze rond half acht. Bussen en trams rijden wel. Het vervoersbedrijf probeert meer voertuigen te laten rijden dan normaal.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie