of 62688 LinkedIn

Gemeenten kunnen zakelijke Whatsapp weer gebruiken

Gemeenten konden sinds eind 2019 geen gebruik meer maken van de particuliere versie Whatsapp of van de API-versie, maar het moederbedrijf van Whatsapp, Facebook, heeft het beleid veranderd. Dat maakt VNG Realisatie bekend. Voor sommige doeleinden is het gebruik van een zakelijke variant van Whatsapp Business weer toegestaan.

Gemeenten konden sinds eind 2019 geen gebruik meer maken van de particuliere versie van Whatsapp of van de API-versie, maar het moederbedrijf van Whatsapp, Facebook, heeft het beleid veranderd. Dat maakt VNG Realisatie bekend. Voor sommige doeleinden is het gebruik van een zakelijke variant van Whatsapp weer toegestaan.

Casussen aanleveren

‘Facebook heeft haar beleid m.b.t. gebruik van WhatsApp For Business door gemeenten aangepast en gaat het gebruik ervan door gemeenten toestaan’, schrijft VNG Realisatie. Vanaf half januari kunnen gemeenten een aanvraag voor een licentie indienen bij een provider en daarbij moet de gemeente casussen aanleveren waarin Whatsapp wordt ingezet.

 

Politieke campagne niet toegestaan

Crisisrespons, vergunningen, afspraken, toerisme en gemeentelijke diensten zijn mogelijke diensten of onderwerpen die Facebook toestaat. Promotie, politieke campagne en het verzamelen van kiezersgegevens zijn niet toegestaan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Petra op
Zouden we BigTech niet eens gaan vermijden (gezien hun opstelling de laatste dagen ten aanzien van bepaalde accounts) en weer teruggaan naar bijvoorbeeld het vertrouwde emailen?