of 59082 LinkedIn

Bezorgapp moet subsidie terugbetalen

De gemeente Deventer wil een subsidie van 25 duizend euro terugvorderen van de maaltijdbezorgapp Peeves. Volgens Deventer heeft de ontwikkelaar zich niet aan de afspraken gehouden.

De gemeente Deventer wil een subsidie van 25 duizend euro terugvorderen van de maaltijdbezorgapplicatie Peeves. Volgens Deventer heeft de ontwikkelaar zich niet aan de afspraken gehouden.

 

Voedselbank

Met de app konden inwoners van Deventer maaltijden bestellen bij restaurants in de stad, en tegelijkertijd de armere inwoners helpen door producten mee terug te geven voor de voedselbank. Maar aan het eind van de pilot, die een jaar duurde, bleek dat er wel producten waren meegegeven, maar dat die nooit bij de voedselbank terecht zijn gekomen. Al in september vorig jaar werden door verschillende partijen in de gemeenteraad vragen gesteld over de subsidie. Het college zei toen dat de initiatiefnemers tot begin 2019 de tijd hadden om de afspraken na te komen. 

 

Resultaten

Maar dat is de makers niet gelukt. 'Aangezien er geen resultaten geboekt zijn, is het college van plan om de voorlopig verstrekte subsidie terug te vorderen,' stelt het stadsbestuur op de eigen website. Initiatiefnemer van Peeves, Raymond Schneider, is verontwaardigd over de opstelling van de gemeente. Hij heeft zich wel degelijk gehouden aan de afspraken, zegt hij tegen RTV Oost. 'Peeves is een technologische pilot en slechts een onderdeel van een bredere propositie van de uiteindelijke functionaliteit van het platform. Op heel kleine schaal testten we of we de voorraad voedsel bij mensen thuis opnieuw konden inzetten.'

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.