Advertentie
digitaal / Nieuws

Alphen aan den Rijn lanceert app Bomenspotter

Open data heeft voor gemeente Alphen aan den Rijn een nieuwe app opgeleverd: de Bomenpotter. Van alle gemeentelijke bomen zijn de soort en de locatie in de app opgenomen. Gebruikers kunnen de bomen via de app bekijken en bespreken.

15 juni 2015

Open data heeft voor gemeente Alphen aan den Rijn een nieuwe app opgeleverd: de Bomenspotter. Van alle gemeentelijke bomen zijn de soort en de locatie in de app opgenomen. Gebruikers kunnen de bomen via de app bekijken en bespreken.

Open Data 

Alphen aan den Rijn heeft data vrijgegeven over de openbare ruimte, geografische data, statistieken en wijken. Dataspecialisten en app-ontwikkelaars kunnen met die open data aan de slag om apps te ontwikkelen. De Alphense Bomenapp is daar een gevolg van. Met de ‘Bomenspotter Alphen aan den Rijn’ kunnen gebruikers bekijken waar bomen staan in hun gemeente, welke soort het is en er een reactie onder zetten. Daardoor kan weer makkelijk in kaart worden gebracht in welke staat de bomenpopulatie is en welke bomen ziek of beschadigd zijn.

Voorbeeld voor andere apps 

De app is gratis te downloaden op Google Play en in de Appstore. De gemeente ziet de app als een goed voorbeeld van werken met open data en denkt na over het openstellen van meer open data. De bomenspotter dient daarbij als een voorbeeld voor apps in de toekomst.  

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jaap Huib / ICT'er
De bijgeplaatste foto is overduidelijk niet op Alphens grondgebied genomen. Jammer er zijn meerdere mooie plekjes met bomen in Alphen aan den Rijn.
Coen
Ziet er leuk uit, maar zal niet de eerste zijn ;)

https://play.google.com/store/search?q=bomenspot …
TdG
Kleine aanvulling; de app is ook op Windows Phone beschikbaar.
Advertentie