digitaal / Partnerbijdrage

Digitale vaardigheden

Hoe bereid je je voor op de baan van de toekomst?

09 augustus 2022
Digital skills

De vaardigheden die werknemers vandaag de dag hebben, zijn nu al veel breder dan wat 30, 20 of zelfs 10 jaar geleden noodzakelijk was. En dat is niet gek, want de meeste beroepen vereisen tegenwoordig digitale vaardigheden. Het is dan ook logisch dat de baan van de toekomst om andere digitale vaardigheden vraagt, maar hoe kunnen Nederlandse werknemers zich hierop voorbereiden? 

Wil je niks missen? Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste content!
 

AANMELDEN

De recente Digital Skills Index laat zien dat Nederlandse werknemers momenteel al actief digitale vaardigheden leren. Echter, uit diezelfde index blijkt ook dat, hoewel 87% van de Nederlandse werknemers vindt dat hun digitale vaardigheden in het algemeen voldoende zijn voor hun toekomst, velen van hen eigenlijk niet goed weten welke concrete vaardigheden van hen worden verwacht. Dat is zorgelijk, omdat dit de ‘digital skills gap’ in de hand werkt, dus het verschil tussen vaardigheden die organisaties nodig hebben en de daadwerkelijk vaardigheden die medewerkers bezitten. Hoe kom je dan aan de nodige digitale vaardigheden?

Aan de slag met een gratis Trailhead-account

School jezelf nu alvast bij en doe nieuwe vaardigheden op.

MELD JE GRATIS AAN

Denk vooruit over je toekomst

Om ervoor te zorgen dat je vaardigheden voldoende digitaal zijn en daardoor relevant voor de toekomstige arbeidsmarkt, moet je vooruitdenken. Het gaat over dat je moet uitzoeken welke specifieke (digitale) competenties je wilt en moet leren. Is het coderen? Datavisualisatie? Of is het artificial intelligence? Welke richting je ook uit wilt met je carrière, het is belangrijk dat je niet alleen weet welke digitale vaardigheden je nodig hebt, maar ook hoe je die kunt leren. Aangezien digitalisering steeds meer sectoren raakt, is dit inzicht absoluut noodzakelijk. 

Bereid je voor met Trailhead

Om die skills gap te verkleinen en jou te helpen je voor te bereiden op de baan voor de toekomst hebben we het gratis online leerplatform Trailhead opgezet. Dit platform biedt trainingen op basis van gamification op vele gebieden, van marketing tot productlanceringen en van soft skills tot alles wat je moet weten over digitale transformatie. Hiermee vergroot je je kansen op een toekomstige baan bij Salesforce óf een andere werkgever.

Gelijke kansen op een goede toekomst met Techgrounds

Omdat het voor sommigen onder ons makkelijker is om zichzelf digitale vaardigheden aan te leren dan voor anderen, werken we daarnaast nauw samen met TechgroundsSamen met Techgrounds leiden we mensen uit kwetsbare wijken met diverse achtergronden op tot Certified Salesforce Developer en zorgen we dat ze klaar zijn voor een carrière op de ICT-arbeidsmarkt.  Leerlingen van Techgrounds leren niet alleen coderen, maar er is ook een buddy-programma waarin ze persoonlijke coaching, carrièreadvies en een soft skills-training krijgen.

De toekomst binnen handbereik

Stel jezelf, en misschien je werkgever, eens de vraag: wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik ook over 10 jaar nog de juiste (digitale) vaardigheden heb voor mijn baan? Wacht in ieder geval niet af tot de tijd je heeft ingehaald. Kijk voor inspiratie eens bij Trailhead.

Aan de slag met een gratis Trailhead-account

School jezelf nu alvast bij en doe nieuwe vaardigheden op.

MELD JE GRATIS AAN

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.